Home Destacats Onil ultima el Pla Contra Emergències municipal, que inclourà formació i simulacres

Onil ultima el Pla Contra Emergències municipal, que inclourà formació i simulacres

184
0
SHARE

Al llarg de la present setmana, l’Ajuntament d’Onil i els tècnics experts en seguretat, intervenció, sanitat i comunicacions han revisat la configuració del Pla Contra Emergències de la localitat. Aquest document és un requisit interposat per Generalitat per a orientar totes les actuacions a desenvolupar en cas d’emergència a la vila de les nines. El pla colivenc es troba en la seua darrera fase per a ser homologat.

Entre les pautes que marcarà està la jerarquització dels diferents cossos i ens implicats en la resposta a qualsevol emergència, independentment del tipus del que es tracte. En el cas de les poblacions de la muntanya alacantina, que es troben envoltades per massa forestal, els incendis són un dels principals punts d’atenció. Tot i això, el document també inclou els protocols d’actuació en cas de grans nevades, inundacions o terratrèmols.

Un dels principals punts que contempla el Pla Contra Emergències a Onil és la formació contínua per als integrants dels cossos que hagen d’operar en cas d’emergència. Així mateix, altra de les actuacions suposa la realització de simulacres per a que tant els efectius d’emergències com la població assolisca els conceptes en la lluita contra aquests successos. El document haurà de ser revisat contínuament per a adaptar-se als condicionants contextuals una vegada siga homologat.