Home Destacats Un avió autogir de Rico, S.A. decorarà la rotonda de la Creu...

Un avió autogir de Rico, S.A. decorarà la rotonda de la Creu Roja d’Ibi

0
SHARE

La rotonda que regularà el trànsit a la intersecció de l’Avinguda Joan Carles I d’Ibi, davant de la Creu Roja, que s’està construint actualment, tindrà com a element ornamental principal una reproducció a gran escala de l’emblemàtic avió autogir fabricat per la mercantil iberuda Rico , S.A.

L’avió, elaborat amb fibra de vidre, serà una reproducció basada en el model original, adaptat a les característiques del mobiliari urbà, i tindrà unes dimensions aproximades de 4,5 metres d’envergadura a les ales i 4 metres de llarg.

La joguina original va ser fabricada a Ibi per l’empresa Rico l’any 1930, possiblement el 1933. Es tracta de la referència 184 “Autogiro RSA33”. Les reproduccions es feien en llauna, funcionava a corda i les seues mesures originals són de 21x23x8cm. Es va fabricar en diverses versions i representa un aeroplà monomotor de línia clàssica dels primers avions de passatgers. Aquesta versió està inspirada en l’autogir inventat pel científic aeronàutic espanyol, Juan de la Cierva. Porta una hèlix a la part superior del fuselatge connectada al mecanisme de corda principal i en donar-li corda gira alhora que avança l’avió.

Segons el consistori iberut les obres avancen a bon ritme i es preveu que finalitzen el proper mes d’agost. El tinent d’alcalde de l’àrea d’Urbanisme, Santi Cózar, ha assenyalat que per a una de les principals entrades d’accés a la localitat han pensat en un element molt representatiu de la ciutat i la seua indústria, que recorda els orígens, marca la diferència i els identifica com a poble i esperem que siga del gust de tots els ciutadans i ciutadanes.