Home Economia Un centenar d’estudiants de la UA aprenen exemples d’èxit amb gerents d’empreses...

Un centenar d’estudiants de la UA aprenen exemples d’èxit amb gerents d’empreses iberudes

795
0
SHARE

Un centenar d’estudiants de la UA han estat al llarg d’aquest dijous visitant 10 empreses a Ibi. En elles han conegut de primera mà com es gestionen, dins d’una iniciativa que els ofereix una formació que no aporta la universitat. Per a les empreses també és una activitat interessant, ja que busquen talent que ajude a millorar els seus processos productius. Els intercanvis continuaran en el futur.

Una de les principals manques amb que es troben els estudiants universitaris una vegada acabada la seua formació teòrica és que molts d’ells a males penes coneixen com funciona el mercat laboral en la seua especialitat. Un entrebanc al que se li tracta de donar solució, tant des dels propis ens formatius com des d’altres administratius i empresarials. Ocorre a la Foia de Castalla, i concretament a Ibi, una localitat que necessita nodrir-se de talent per a cobrir les seues necessitats productives, pel que fomenta intercanvis d’experiències entre estudiants i empresaris.

És la segona vegada que empreses iberudes participen d’aquesta iniciativa, que porta a un centenar d’alumnes de graus relacionats amb la producció i gestió empresarial a veure de primera mà com funcionen casos d’èxit a la vila joguetera. Visiten per grups fins a 10 empreses de la localitat, on aprenen de la mà dels seus gestors alguns dels paràmetres que les han convertit en mercantils exitoses. L’objectiu és que coneguin com poden fer funcionar empreses que reforcen el teixit empresarial alacantí i creen riquesa gràcies als exemples que reben.

La d’aquest dijous és la segon edició en que els estudiants de la institució educativa alacantina visiten empreses iberudes, dins d’una iniciativa que provoca beneficis mutus. D’una banda, els estudiants assoleixen conceptes vàlids per a la seua etapa laboral; mentre que les empreses de la localitat, àvides de talent, poden fixar-se en els estudiants que els interessen per a oferir-los un futur laboral. Aquest intercanvi d’experiències i coneixement continuarà en el futur, degut a que tant la UA com l’Ajuntament d’Ibi li atorguen un elevat valor.

Els estudiants, alguns ja graduats, compten amb transport gratuït des del campus alacantí per a assistir a aquesta activitat.