Home Alcoi Els sindicats convoquen protestes front a les patronals el 22 de maig...

Els sindicats convoquen protestes front a les patronals el 22 de maig per a exigir l’augment dels salaris

1283
0
SHARE

El sindicat CC.OO. ha convocat protestes a nivell nacional per a reivindicar una pujada dels salaris el proper 22 de maig. Ho ha anunciat el seu Secretari General, Unai Sordo, a la ciutat d’Alcoi, on ha mantingut un encontre amb representants de les comarques. Les patronals seran el principal objectiu de les mesures de protesta del sindicat.

Fa ja vora 4 anys que des de les altes esferes de la política i l’economia espanyoles es ve parlant de recuperació econòmica i creixement, després d’una dècada en la que el país ha patit la pitjor crisi de la seua història recent. No obstant, diferents informes econòmics i els anàlisis de les centrals sindicals ubiquen eixa milloria econòmica només en termes macro; o el que és el mateix: els treballadors no sols no veuen millorada la seua situació monetària, sinó que les mesures preses des del govern central han minvat la seua capacitat adquisitiva.

És la principal de les conclusions a les que arriba el sindicat CC.OO. que aquest dijous ha presentat la campanya de protestes que prepara a tot el territori nacional per a revertir aquesta situació. Ho ha fet el seu Secretari General, Unai Sordo, que ha ubicat el 22 de maig com la primera cita important en aquest sentit: una protesta que es durà a terme davant de les seus de les patronals en tot el país. L’objectiu és fer entendre als empresaris que han d’abandonar la seua posició de confort, facilitada pel govern, per a millorar l’economia a base d’una pujada dels salaris.

La consecució de la igualtat laboral entre gèneres és altre dels objectius de la nova temporada de protestes que preparen les centrals sindicals, a pesar de que són conscients de que hi haurà que dirigir-les davant la impossibilitat de diferents col·lectius vulnerables per a exercir el seu dret a la vaga. Les protestes també van orientades a reivindicar unes pensions dignes, factor íntimament lligat als salaris, un augment dels quals faria pujar la recaptació per a les pensions. Sota el prisma sindical, les patronals no poden negar-se a pujar els salaris als seus operaris, menys encara quan el govern els ha perdonat, afirmen, 5.000 milions d’euros en impostos derivats dels guanys de les empreses.

A banda de la convocatòria de protestes, que s’allargaran previsiblement durant l’estiu, CC.OO. ha congregat a vora un centenar dels seus delegats a l’interior alacantí, amb els que els mandataris nacional i regional han mantingut un encontre a Alcoi.