Home Alcoi Un còmic explicarà a la infància la importància del comerç local d’Alcoi

Un còmic explicarà a la infància la importància del comerç local d’Alcoi

222
0
SHARE

La campanya ‘Comerç d’Alcoi. Motor de Positivitat’ llançada per la Federació de Comerç – Alcoi Comercial i ACECA, Associació Comarcal d’Empresaris de Comerç han llançat una campanya amb el suport i col·laboració de la regidoria de Comerç d’ajuntament d’Alcoi i la Cambra de Comerç i Indústria de la nostra ciutat amb l’objectiu principal d’acostar la imatge del comerç local, aproximant la imatge dels comerciants per a centrar-se en l’aspecte humà d’aquest, ha fet un pas més per a acostar el comerç local al sector més jove.

En concret han organitzat en col·laboració amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, un concurs perquè crearen un còmic amb els personatges creats en la campanya, Jordi i Aitana que interactuen en els nostres comerços i transmeten aqueixa proximitat i valors en els quals es vol incidir.

Els còmics es repartiran entre l’alumnat de 4t de Primària de tots els col·legis de la nostra ciutat. Aquests estudiants podran acabar la història posant-los rostre als personatges de Jordi i Aitana. En les pròximes setmanes es realitzarà una exposició itinerant per tots els mercats d’amb les diferents propostes de còmic i amb tots els dibuixos realitzats per l’alumnat.

La guanyadora del disseny del còmic ha sigut Lucía Varona, alumna de segon d’Il·lustració, comenta que va fer el treball amb molta il·lusió. “Ens van demanar que el còmic reflectira als comerços que salen en els vídeos i que fóra un disseny enfocat per als xiquets; amb colors vius i amb traços més infantils”, explica.

A l’acte de lliurament d’un premi valorat en 300 euros van acudir la regidora de Comerç, Vanessa Moltó, així com representants de l’EASD Alcoi i les entitats participants en la campanya, ACECA i Federació de Comerç. Segons Vanessa Moltó, “Cal ressaltar que aquestes persones que tant esforç fan per l’economia de la ciutat com són les del sector del comerç vulguen implicar també els més joves. És important que la campanya arribe a l’alumnat de Primària perquè segur que transmeten a les seues famílies la importància del comerç local i a més podran visitar els mercats per a veure exposades les seues obres, la qual cosa segur que serveix també per a fer alguna compra”.

Des de la Federació de Comerç-Alcoi Comercial afirmen que “comptar amb l’alumnat i amb la col·laboració i la creativitat de l’EASD és un plaer, considerem que tant el comerç de proximitat, com l’educació són motors de positivitat dins de la vida de la nostra ciutat. A més, donem l’enhorabona a Lucia Varona guardonada amb el 1r premi, com la de tots els participants i agraïm la labor i la implicació del cos docent que l’ha fet possible. Així mateix, estem molt contents de també implicar l’alumnat de 4t de primària dels col·legis d’Alcoi perquè, mitjançant aquest còmic, coneguen les bondats del comerç de proximitat, de la seua proximitat i recordar-los la importància d’aquesta mena de comerços a una generació nascuda en l’era digital. I que siguen part d’aquesta campanya mitjançant la finalització d’aquest còmic, posant-los cara als nostres “Jordi” i “Aitana” i així després gaudir de tot el seu art en la seua posterior exposició en els Mercats de la nostra ciutat”.

“Cal ressaltar sens dubte la col·laboració del comerç d’Alcoi i l’Ajuntament amb la formació i el suport que es dóna a la participació dels estudiants de l’Escola d’Art. Volem agrair la gran faena en tots els còmics i donar l’enhorabona a la guanyadora. Gràcies a aquesta iniciativa es dinamitzarà el petit i mitjà comerç”, destaquen des d’ACECA.

Recordem que aquesta campanya, ja es pot veure des de principis de setembre en xarxes socials i en diferents espais de la ciutat, pretén incidir en la millora de la positivitat emocional, a través d’una sèrie de valors que el comerç tradicional pel seu component de proximitat pot aportar com són: la confiança, la relació personal, la qualitat, el mestratge, la proximitat o la immediatesa. La publicació de vídeos acabarà a la fi del mes de novembre.