Home Alcoi Un estudi xifra en 25 milions d’euros l’impacte dels Moros i Cristians...

Un estudi xifra en 25 milions d’euros l’impacte dels Moros i Cristians en l’economia d’Alcoi

803
0
SHARE

Els Moros i Cristians són el principal dinamitzador de l’economia a Alcoi. Aquesta manifestació genera anualment, segons un estudi desenvolupat científicament enguany, uns 25 milions d’euros que es queden a la ciutat. La majoria d’ells, 18,5, els menegen tant els visitants com les empreses que treballen per a abastir tot el que necessiten els festejos. Es tracta, doncs, de l’empresa més potent i participativa de la ciutat dels ponts.

Les Festes de Moros i Cristians són, juntament amb el Nadal, l’època en la que més visites rep la ciutat d’Alcoi. Tant de bo, es tracta d’un esdeveniment declarat d’Interès Turístic Internacional que atrau any rere any a vora 135.000 persones a una ciutat de poc menys de 60.000 habitants. Tal quantitat de visitants, afegida a l’elevada xifra de festers i veïns que gaudeixen de la Festa la converteix en tot un dinamitzador de l’economia alcoiana. De fet, els festejos generen un volum de negoci que afecta pràcticament a tots els sectors productius d’Alcoi.

Fins ara, no hi havia un estudi concret que analitzara l’impacte econòmic que els festejos generen a la capital de l’Alcoià. Però l’elaboració del Treball Final de Grau per a un alumne del Campus d’Alcoi de la UPV ha permès conèixer-los. Durant els tres dies que dura la Trilogia Festera alcoiana, a la ciutat es mouen en torn a 25 milions d’euros, xifra que converteix a l’esdeveniment en la major empresa de la ciutat. D’ells, els ens festers en generen prop de 6,3 milions directament, mentre el turistes i empreses que treballen per a la Festa en menegen 18,5.

L’estudiant alcoià ha dut a terme una intensa tasca d’investigació al llarg de tot el 2019, mantenint un estret contacte amb tots els actors de la Festa alcoiana. Del seu estudi detallat es desprèn que cada fester gasta una mitjana de 860 euros en gaudir dels Moros i Cristians, incloent des de menjars i begudes fins a regals o aparcament. També que les empreses que treballen per a abastir la Festa generen un volum de negoci superior als 2,6 milions d’euros a cada edició. La despesa que els ens festers –filaes i Associació Sant Jordi (ASJ)- fan cara als festejos ascendeix a 6,4 milions, xifra idèntica a la que ingressen. La inversió en música està en torn al milió d’euros.