Home Alcoleja Els Pobles per la Diversitat es donen cita per quart any a...

Els Pobles per la Diversitat es donen cita per quart any a Alcoleja

1764
0
SHARE

La localitat d’Alcoleja, a la comarca del Comtat, acollirà el pròxim dissabte 28 de setembre la quart edició de la Trobada de Pobles per la Diversitat, amb la qual el col·lectiu LGTBI MARIola vol reflectir i defensar la visibilitat de la diversitat d’orientació sexual i identitat de gènere fora dels grans nuclis urbans. Per a aquesta quarta trobada, LGTBI MARIola ha escollit Alcoleja perquè representa a la perfecció la idea que el col·lectiu vol transmetre, que es pot viure amb plena naturalitat tota orientació sexual i identitat de gènere al marge de si es fa en una gran ciutat o en un poble de només un centenar d’habitants com Alcoleja.

Aquesta quarta Trobada de Pobles per la Diversitat compta amb la col·laboració de les entitats locals, d’Amics per Alcoleja i l’associació de dones i també l’Ajuntament, que han organitzat alguns dels actes programats, com pot ser l’excursió a Beniafe o la xerrada sobre feminisme i que participaran de manera activa en tot el desenvolupament de la jornada. La cita pretén ser una reunió festiva i al mateix temps reivindicativa i, així, tindrà activitats lúdiques com una excursió pels voltants del poble i un dinar de germanor, conjuntament amb altres que mostraran la realitat de la població LGTBI en diversos llocs del món. Entre elles destaca una xarrada a càrrec d’Amnistia Internacional sobre la situació de les persones LGTBI en diferents països d’Europa i d’Àfrica. I també una taula d’experiencies de dones al món rural, con escoltarem i compartirem diversos testimonis de veïnes que viuen el seu dia a dia a diversos pobles.

Tallers didàctics, una sobretaula amb jocs de cartes i cercavila amb la participació de la Muixeranga Penyeta Blanca de Cocentaina i alguns tractors i les actuacions del monologuista Carlos Amador, el cantant d’estil Jonatan Penalba i Mantequilla
de Colores completaran el programa d’activitats, que es prolongarà fins la nit amb música. Amb aquest punt i final per a la jornada, el col·lectiu LGTBI MARIola vol incidir en la necessitat de trencar barreres, pors i prejudicis, i en transmetre el missatge que és possible viure amb normalitat la diversitat en espais rurals o que queden al marge de grans ciutats com València o Alacant, com és el cas de les nostres comarques.