Home Alcoi 90 persones desallotjades en un incendi que arrasa la serra entre Beneixama...

90 persones desallotjades en un incendi que arrasa la serra entre Beneixama i Fontanars

0
SHARE

El foc va ser declarat el dia 16 de juliol al voltant de les 14:30 hores per causes desconegudes. Desde que han començat les tasques d’extinció la movilització tant aèria com terrestre ha sigut màxima. Segons informen les autoritats, la superfície afectada correspon a unes 900 hectàrees.

La consellera de justícia, administració pública, reformes democràtiques i llibertats públiques, Gabriela Bravo, responia ahir als mitjos després de la reunió de la coordinació de l’incident que la previsió de la evolució de l’incendi es primordialment favorable.

El focus de l’incendi ha afectat al paratge de la Solana, situat entre Beneixma i Fontanars dels Aforins. Segons el Centre de Coordinació d’Emergencies, es va establir la situació 2 del Plan Especial front al risc d’Incendis Forestals. El telèfon 112 de la Generalitat també informa que fins al moment són 213 les cridades rebudes desde la declaració del foc.

L’actualització del Gabinet de comunicació d’emergències i seguretat de la Comunitat Valenciana i consells davant els fenòmens meteorològics és que a la zones afectades s’han movilitzat 26 mitjans aeris. En quant als mitjans terrestres, 10 dotacions del cos de bombers de la Diputació d’Alacant, 27 unitats de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana i 5 agents mediambientals. Ademés també s’ha sol·licitat la movilització de les brigades de reforç d’incendis forestals Kamov de Guadalajara i Saragossa amb base en Cuenca, entre altres. El total d’efectius segons el Consorci Provincial de Bombers de València que han intervingut ascendeix a 100.

Fins al moment, les tasques d’evacuació que ha dut a terme la Policia Local dels municipis comuniquen que s’han evacuat 90 persones de vivendes disgregades de la zona.

A més, també s’ha tallat la carretera CV-657 al punt quilomètric 12 del terme municipal de Beneixama segons informa la Guàrdia Civil, amb l’objectiu de facilitar l’accés a la zona a les autoritats capacitades. Principalment, es tracta del primer gran foc del estiu que afecta a la comunitat valenciana i que fa implementar les tasques de control d’incendis a tota la regió.