Home Alcoià Un incendi per llamp a Ibi i un terratrèmol amb epicentre a...

Un incendi per llamp a Ibi i un terratrèmol amb epicentre a Castalla, succesos del cap de setmana a la muntanya

0
SHARE
Mapa que ubica els 3 sismes que ha registrat l'interior alacantí aquest passat cap de setmana.

Dos succesos han alterat el desenvolupament del cap de setmana a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. El primer d’ells ha tingut lloc aquest passat divendres 26 al terme municipal d’Ibi i en forma d’incendi forestal. El segon l’ha causat un terratrèmol amb epicentre registrat en el terme municipal de la ciutat de Castalla.

Després d’una primavera més plujosa d’allò habitual i d’un estiu més sec que de costum, la muntanya alacantina tornava a registrar precipitacions generalitzades gràcies a una sèrie de tempestes aquest passat divendres 26 d’agost. Però no han arribat soles, sinó que venien carregades d’aparell elèctric. Un dels llamps d’aquesta tempesta ha caigut prop de l’ermita de Sant Pasqual d’Ibi, creant un foc que ha posat el cor en un puny a tota la zona.

Aquest paratge iberut es troba en la vessant sud del parc natural de la Font Roja, una zona amb menys arbrat que la cara nord que dona a Alcoi. Aquest fet, juntament amb la pluja que ha acompanyat a la tempesta ha ajudat als Bombers a impedir que les flames anigueren a més. Cosa que hauria posat en risc un dels principals paratges naturals de l’interior alacantí.

Una dotació de Bombers amb un vehicle i dos de Brigades Forestals amb altres tants vehicles han participat en les tasques d’extinció. Per a elles s’han arribat a sol·licitar mitjans aeris, però les inclemències meteorològiques han impedit la seua participació. El foc ha quedat extingit sobre les 17.30 del mateix divendres 26.

L’incendi de Vall d’Ebo, per fi extingit

Dos setmanes després de declarar-se el pitjor incendi forestal de la darrera dècada a la província d’Alacant, per fi s’ha pogut donar per extingit. És l’incendi de la Vall d’Ebo, a la Marina Alta, encara que el foc ha arribat fins a la comarca del Comtat. Els Bombers han confirmat l’extinció total de les flames aquest passat dissabte passades les 20.30 hores per a un sinistre que ha reduït a cendra més de 12.500 hectàrees de massa forestal. La seua virulència ha mantingut fora de les seues llars durant dies als veïns de Fageca, Famorca, Tollos, Benimassot o Margarida, entre altres localitats.

Terratrèmol a Castalla

L’altre succés del cap del setmana ha tingut com a escenari la ciutat de Castalla aquest diumenge 28. Ha sigut en forma de terratrèmol ubicat en l’entorn de la Serra del Sit, on els sensors de l’Institut Geogràfic Nacional han detectat una tremolor passades les 14h. La seua intensitat ha sigut de 2º en l’escala Richter i ha vingut precedit de dos terratrèmols anteriors ubicats tots dos al terme municipal de Biar. Els dos sismes previs han tingut una intensitat de 3 i 3,2º Richter.

El terratrèmol s’ha notat en diverses localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, segons han reportat diversos testimonis a través de les xarxes socials. Afortunadament, no ha trascendit cap dany, ni material ni personal.