Home Onil Un llamp posa en alerta a Onil davant la possibilitat de detonar...

Un llamp posa en alerta a Onil davant la possibilitat de detonar un nou incendi forestal

0
SHARE

Les tempestes que durant les darreres jornades estan registrant-se a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen diverses conseqüències. La calor acumulada a nivell de terra xoca amb l’aire fred que entra en altura i provoca tempestes capaces de deixar desenes de litres per metre quadrat a a males penes uns minuts. Però altre dels elements d’aquest tipus de precipitacions són els llamps. Si es produeixen units amb les precipitacions són menys perillosos, però si cauen en zones forestals sense que hi haja pluja, poden tindre conseqüències nefastes.

Això és precisament el que ha ocorregut al terme municipal d’Onil en la vesprada d’aquest dijous 17 d’agost, quan un llamp ha caigut en una zona de matolls en els voltants de la partida de Torrià, propera a la zona del Reconco. Segons fonts dels serveis d’emergència de la Generalitat Valenciana, el foc, que s’ha produït en una zona de difícil accés, ha calcina solament 0,0003 hectàrees de matolls. L’actuació dels cossos d’extinció, que han desplaçat 3 mitjans aeris i una brigada de Bombers Forestals, han aconseguit aturar les flames abans de que l’incendi passara a majors.

Poc abans de les 9 de la nit de dijous, l’incendi era declarat com a extingit, a pesar del que durant tota la nit ha estat present a la zona un retén de vigilància. Es tracta del segon foc que es declara a Onil durant el present estiu.