Home Alcoià La setmana comença sense morts per Covid19 i amb estabilització dels contagis...

La setmana comença sense morts per Covid19 i amb estabilització dels contagis a les comarques

552
0
SHARE

Després de que la recta final de la passada setmana es registrara un lleuger repunt dels contagis per coronavirus a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, les xifres a l’inici de setmana s’han tornat a estabilitzar. L’augment de la mobilitat degut a la Fase I del desconfinament i una major volum de contacte físic entre les persones feien indicar que eixes dades podien pujar. És un dels principals riscos de no fer cas a les normes de distanciament social i que podrien detonar una major incidència del virus.

Afortunadament, les dades a inicis de la present setmana han tornat a les xifres registrades durant pràcticament el darrer mes, a excepció del lleuger repunt de la setmana pasada. El primer és que no hi ha hagut que lamentar cap mort més per la pandèmia a l’interior alacantí, i ja fa més d’una setmana que no hi ha víctimes. A hores d’ara eixa xifra s’ha quedat en les 115 persones que han perdut la vida per la infecció, més de 90 de les quals es concentren a les residències Domus Vi d’Alcoi i la d’Onil.

També s’ha recuperat l’estabilitat en les dades de nous contagis, que han tornat a nivells de fa setmanes. De fet, a tot el Departament de Salut d’Alcoi solament s’han registrat 3 nous contagis per Covid19. Cal tenir en compte que a finals de la passada setmana eixa xifra va reupuntar fins a les 13. Les comarques segueixen estant en la mitjana regional en quant a la xifra de contagis, més de 390 per cada 100.000 habitants.