Home Cocentaina Un positiu per coronavirus a la Policia Local de Cocentaina obliga a...

Un positiu per coronavirus a la Policia Local de Cocentaina obliga a tancar el reten i fer PCR’s

660
0
SHARE

Les instal·lacions de la Policia Local de Cocentaina restaran tancades, al menys, fins el dimarts 4 d’agost. Tot a causa de la detecció d’un cas positiu de coronavirus que afecta a un agent del cos. Tots els agents estant sotmetent-se a la prova per a detectar el virus, i també ho farà part del personal municipal sota criteri de l’Ajuntament. Alguns sindicats policials ja han criticat el que consideren manca de celeritat en la resposta per part de les autoritats contestanes.

La pandèmia de coronavirus vigent en l’actualitat posa a aquelles persones que treballen cara al públic o amb contacte amb ell en major risc que la resta de població. Un fet que ha provocat importants modificacions en els processos de prevenció en diferents indrets de la vida quotidiana a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Fàbriques amb control de temperatura a l’entrada, desinfecció als comerços i restaurants i proves preventives són alguns exemples. Tot i això, l’elevada capacitat de contagi del virus fa molt difícil el seu control.

Precisament controlar la presència de la Covid19 a Cocentaina és l’objectiu del tancament de les instal·lacions de la Policia Local dut a terme a la capital del Comtat. Tot després de que aquest passat cap de setmana es confirmara un positiu entre els agents del cos de seguretat local que ha disparat les alarmes. El tancament del reten es deu a mesures preventives per a impedir més contagis tant al cos com entre el personal municipal de l’Ajuntament de Cocentaina. Tots ells han rebut una comunicació on se’ls informa de la situació, però només aquelles persones que han mantingut un contacte estret amb el policia contagiat han passat les proves PCR per a detectar la presència del virus a càrrec de Sanitat Universal.

Tot i això, l’Ajuntament de Cocentaina durà a terme proves sufragades amb els seus propis fons entre el personal municipal que considere oportú. Segons el propi Consistori, l’agent ha contragut el coronavirus fora de l’horari laboral i de les instal·lacions de la Policia Local contestana, pel que el focus, al menys en principi, no estaria a les dependències del cos a Cocentaina. Tant és així que les proves PCR dutes a terme als agents (10) contestans han resultat totes ells, fins a 12 -incloent personal municipal-, negatives.

No obstant això, diversos sindicats policials ja han acusat a l’Ajuntament de no reaccionar com calia davant el positiu, incloent el fet, afirmen, de que l’agent infectat ha hagut de pagar-se la prova PCR de la seua butxaca. L’agent positiu en Covid19 a Cocentaina no registra símptomes greus degut a la malaltia.