Home Alcoi Un terratrèmol amb epicentre a Benifallim i el foc a una nau...

Un terratrèmol amb epicentre a Benifallim i el foc a una nau de reciclatge de plàstics a Alcoi, successos de la jornada a la muntanya

1012
0
SHARE

Passades les 11 del matí d’aquest divendres 15 de març, els bombers del Parc de Cocentaina han rebut un avís per un incendi en una instal·lació industrial de la ciutat d’Alcoi. Una gran columna de fum estava ascendint des de la Via Verda camí del Salt, al terme municipal de la ciutat dels ponts, creant alarma entre la ciutadania.

El foc ha afectat a una nau industrial dedicada al reciclatge de plàstics, pel que el fum que desprén és tòxic i amb un color molt obscur. Aquest material és inflamable i requereix de molt treball per a sufocar les flames. Per això, fins al lloc dels fets s’han desplaçat 3 vehicles del Parc de Bombers de la Muntanya, a Cocentaina, amb un total de 7 efectius.

El foc ha estat actiu durant bona part de la jornada i faran falta moltes hores per a controlar les flames, ja que a aquesta hora l’incendi continua actiu.

Terratrèmol

D’altra banda, en la vesprada d’aquest dijous 14 de març s’ha registrat un sisme amb epicentre a la localitat de Benifallim, a la comarca de l’Alcoià. La seua intensitat no ha sigut massa forta, arribat als 1,8 graus en l’escala Richter, que arriba a 8 graus com a màxim. Tot i això, la tremolor s’ha pogut sentir en les localitats del voltant, encara que no ha causat danys ni materials ni personals.

Cal recordar que tota la província d’Alacant és una zona de relativa activitat sísmica. Les seues poblacions es troben prop del punt on conflueixen les plaques tectòniques europea i africana, pel que els terratrèmols solen ocórrer a sovint a la zona i sense massa potència.

Visor de terratrèmols de l’Institut Nacional de Geografia.