Home Alcoi Sanitat reitera que no inclourà el Departament de Salut d’Alcoi entre els...

Sanitat reitera que no inclourà el Departament de Salut d’Alcoi entre els de difícil cobertura

194
0
SHARE
Representants alcoians durant la reunió amb la Conselleria de Sanitat.

Aquest dijous 14 de març el Regidor de Salut Pública de l’Ajuntament d’Alcoi, Carles Sansalvador, ha mantingut una reunió amb el Secretari Autonòmic de Sanitat, Francisco José Ponce, per tractar el nou decret que regula les zones de difícil cobertura i altres mesures sanitàries. Aquesta trobada havia sigut exigida pel regidor després de conéixer que no s’incloïa l’àrea de salut de l’interior alacantí en el decret, una decisió contrària a la votació unànime de l’Ajuntament d’Alcoi.

Segons ha explicat Sansalvador, Sanitat s’ha refermat en la decisió i s’han referit a una sèrie de criteris tècnics, però explica que “no s’ha concretat un llistat amb aquests criteris que justifiquen que Alcoi no siga zona de difícil cobertura, més enllà de comentar-nos que els últims mesos s’han cobert algunes vacants”. A més, el Secretari Autonòmic ha defensat que l’intercanvi de personal amb altres àrees pot suposar una solució per al departament de la muntanya alacantina, cosa que no convençut al regidor alcoià.

Centres de Salut

Sansalvador ha aprofitat aquesta reunió per a parlar de la situació dels Centres de Salut de la Zona Alta i Batoi, i comenta que la resposta ha sigut “clarament negativa”. De fet, des del govern autonòmic s’ha confirmat que no es plantegen en cap cas augmentar el personal d’aquests centres, la qual cosa era una reivindicació municipal “per evitar els reiterats tancaments en èpoques de vacances” que ja s’han produït en anys anteriors.

Des de Salut Pública sí que apunten com a aspecte positiu la conversió de l’Hospital Verge dels Lliris en hospital universitari. Aquest procés es va iniciar durant el govern del Botànic i des de Sanitat afirmen que segueixen treballant en aquest sentit. Sansalvador ha comentat que s’han emplaçat a concretar els terminis en futures reunions.

El regidor ha destacat que “la sensació després de la trobada és negativa, ja que des de Conselleria no s’ha atés la principal reivindicació de la ciutadania d’Alcoi pel que fa a la zona de difícil cobertura” i que, a més, “s’està condemnant als consultoris de Zona Alta i Batoi al tancament en vacances”.