Home Alcoià Un total de 15 localitats de la muntanya reben 520.000€ de Diputació...

Un total de 15 localitats de la muntanya reben 520.000€ de Diputació per a conservar el seu patrimoni

0
SHARE
La Torre d'Almudaina és una de les que rebrà treballs de conservació gràcies a les ajudes.

La Diputació d’Alacant injectarà aquest any 1,2 milions d’euros a 37 ajuntaments de la província per a la conservació i el manteniment de monuments, esglésies i patrimoni de titularitat municipal. L’objectiu d’aquestes ajudes és la realització d’obres de restauració, reforma o reparació a temples, així com a edificis catalogats de rellevància local o interès cultural.

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha manifestat que “des de la Diputació d’Alacant seguim apostant i treballant per recolzar econòmicament la protecció d´immobles i enclavaments de la província de gran valor patrimonial i vinculats a la nostra història”.

Les obres es realitzaran directament pel consistori o per l’església titular de l’immoble i un dels requisits que determina l’import de la subvenció és el nombre d’habitants de cada localitat, arribant-se a cobrir fins al 95% del pressupost en el cas dels municipis de menys de 10.000 habitants.

Distribució per comarques

Agres, Almudaina, Benifallim, Benimarfull, Benimassot, Castalla, Cocentaina, Fageca, Famorca, Ibi, Millena, Penàguila, Quatretondeta, Tibi i Tollos del Comtat i l’Alcoià s’han repartit 520.000 euros, vora la meitat de tots els fons que l’ens provincial destina en aquesta convocatòria.

Les ajudes a la Marina Alta han pujat a més de 289.000 euros i s’han repartit entre els ajuntaments d’Alcalalí, Benimeli, Murla, Parcent, Pego, Vall de Laguar, Verger, Xaló i La Xara. Mentre que a la Marina Baixa s’han injectat 155.000 euros entre l’Alfàs del Pi, el Benifat, la Nucia, el Relleu i la Vila Joiosa. Al Vinalopó s’han distribuït 151.000€ entre les localitats del Camp de Mirra, Cañada, Elx i Pinoso.

Així mateix, a l’Alacantí els ajuntaments d’Aigües i la Torre de les Maçanes es repartiran 77.000 euros i, finalment, al Baix Segura s’injectaran 78.000 euros entre Daya Vieja i Oriola. Per últim, la comarca del Baix Segura ha rebut subvencions per import de 64.000 euros corresponents a Benejúzar, Benijófar, Bigastre, Daya Nova, Formentera del Segura, Granja de Rocamora, Jacarilla i Los Montesinos.