Home Alcoià Un total de 231 joves aturats començaran a treballar en entitats locals...

Un total de 231 joves aturats començaran a treballar en entitats locals de les comarques del Comtat i l’Alcoià gràcies a Avalem Joves Plus

1022
0
SHARE

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha anunciat, en una visita a Agres, que gràcies al pla Avalem Joves Plus del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) 231 joves començaran a treballar en entitats locals de la comarca del Comtat i l’Alcoià.

Aquesta visita a Agres s’ha realitzat en el marc del Seminari de Govern Castalla-Biar. La delegació de la Conselleria d’Economia s’ha desplaçat fins a l’Ajuntament del municipi per conèixer com s’estan desenvolupant els programes del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Servef. Entre ells, destaca Avalem Joves, el pla de xoc contra la desocupació juvenil.

En concret, a Agres gràcies a aquest programa estan treballant dues tècniques d’infantil, un auxiliar administratiu i una persona encarregada de neteja, i s’ha contractat un tècnic en activitats esportives que posarà en marca un pla de salut a partir de setembre.

En 2018 es contractarà també una tècnica d’infantil, per al punt de conciliació laboral i familiar, un conductor de tractor, per posar en marxa un projecte de biomassa a la Conselleria de Medi Ambient i un auxiliar administratiu.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Agres ha contractat 15 persones en el marc de Avalem Experiència (aturats de llarga durada i majors de 30 anys). Finalment, al programa de brigades forestals han estat incorporades a cinc persones.

Climent ha explicat que Avalem Joves Plus és un pla de subvencions d’ocupació destinades a la contractació de persones joves, qualificades i no qualificades, per part d’entitats locals. Aquest programa generarà 5.400 llocs de treball per a joves menors de 30 anys en tota la Comunitat i disposarà d’una inversió de més de 100 milions d’euros, finançats gràcies al Fons de Garantia Juvenil de la Unió Europea.

Els contractes, d’un any de durada, es crearan en prop de 520 ajuntaments de la Comunitat Valenciana, al voltant del 95% dels consistoris del territori valencià. En el cas de la província d’Alacant, els llocs de treball creats seran 1.720, dels quals 850 són per a persones amb estudis i 870 per a joves sense qualificació professional.

El programa del SERVEF té una triple finalitat: millorar l’ocupabilitat dels menors de 30 anys, proporcionar experiència laboral i posar en valor el talent jove a l’administració pública.

El conseller ha manifestat que “la bona acollida de Avalem Joves Plus ha motivat que el Consell augmenti el pressupost destinat al programa fins a superar els 100 milions d’euros”. “Aquest tipus d’iniciatives han contribuït a que la desocupació juvenil a la Comunitat hagi caigut per sota del 40% per primera vegada des de 2009”, ha detallat Climent.

La línia actual del SERVEF és donar prioritat a les actuacions per a la integració laboral dels col·lectius amb més dificultats d’inserció, com és el cas dels joves, amb la finalitat de generar un mercat laboral més inclusiu mitjançant la creació de polítiques focalitzades en grups específics.