Home Alcoi Un total de 24 persones aconsegueixen el Diploma de l’Escola d’Acollida en...

Un total de 24 persones aconsegueixen el Diploma de l’Escola d’Acollida en Alcoi

0
SHARE
Lliurament de Diplomes de l'Escola Acollida 2023

La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi ha acollit el lliurament dels Certificats de l’Escola d’Acollida 2023. Aquesta activitat l’organitza Pangea, que és l’Oficina d’atenció a persones migrades amb col·laboració de Creu Roja Alcoi

De les 61 persones inscrites al Programa Voluntari de Comprensió de la Societat Valenciana, han aconseguit el certificat 24 persones, de les quals 18 són dones i 6 homes. Les diferents nacionalitats que van participar-hi són les següents: Marroc, Colòmbia, l’Equador, Ucraïna, El Perú, Algèria,  Rússia, Vietnam i Veneçuela.

L’Escola d’Acollida és un programa voluntari de comprensió de la societat valenciana. Aquestes 24 persones han aconseguit el certificat que acredita de forma positiva l’esforç d’integració perquè tinga els efectes de la consecució administrativa i la renovació de les autoritzacions de residència temporals, d’acord amb el que establix la Llei Orgànica 4/2000, d’11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social.

El programa té uns continguts amb 40 hores lectives i certificables, dividides en 4 àrees de 10 hores cadascuna: Llengua castellana i valenciana (10h),  Geografia i Història d’Espanya i de la Comunitat Valenciana (10h), Legislació Bàsica (10 hores) i  Àrea d’Informació pràctica (10 h), dins d’aquest apartat, es realitzen entre d’altres, activitats pràctiques sobre ocupació, sanitat, tràmits administratius….i a més a més, es facilita una eixida cultural per tal de conèixer de primera mà les característiques socioculturals pròpies del municipi on es resideix.

«Amb aquest programa voluntari posem a disposició i fem efectiu el compromís d’integració de les persones migrants, residents i majors d’edat a la Comunitat Valenciana,  amb l’oferiment, per part de la Generalitat, d’un Programa Voluntari de Comprensió de la Societat Valenciana que facilite a la persona migrant el coneixement dels valors i regles de convivència democràtica, dels seus drets i deures, de l’estructura política, la cultura i els idiomes oficials de la nostra terra i de les implicacions de la diversitat cultural. Aspectes bàsics i de mutu interés que faciliten la plena incorporació en la societat», ha ressaltat la regidora de Polítiques Inclusives, Aroa Mira.