Home Alcoi Una antena a Barxell acaba amb 20 anys sense cobertura per a...

Una antena a Barxell acaba amb 20 anys sense cobertura per a 5.000 veïns del disseminat alcoià

0
SHARE

La manca de cobertura mòbil per a les urbanitzacions perifèriques de l’oest d’Alcoi ja és història. La instal·lació d’una antena de telefonia a la finca del Castell de Barxell ha oferit, 20 anys després de les primeres reivindicacions, la possibilitat de poder cridar per mòbil a Barxell, Baradello, Montesol o El Sergent. Un fet que acaba amb el que els veïns consideraven un agravi comparatiu i millora la seua seguretat i la resposta davant emergències.

A finals del passat segle XX, la telefonia mòbil era un recurs del que gaudia pràcticament qualsevol persona. El fet de portar damunt un dispositiu sense cables amb el que comunicar-se va suposar tota una revolució, multiplicada exponencialment gràcies a la capacitat per a accedir a internet des del mòbil. Però, per a poder gaudir dels avantatges d’aquesta tecnologia cal tenir cobertura no sols telefònica, sinó també d’internet, cosa que no ocorria en tots els casos. Les urbanitzacions que envolten l’oest d’Alcoi tenien aquest problema des de fa dos dècades.

Ja l’any passat, la rehabilitació del Castell de Barxell com a ubicació hostalera va detonar la cessió dels terrenys per a instal·lar la reivindicada antena de telefonia mòbil amb la que abastir de cobertura a les urbanitzacions de disseminat alcoià. Vora 5.000 veïns de Barxell, Baradello, Montesol o El Sergent estaven esperat aquest fet, que durant 20 anys ha suposat per a ells un agravi comparatiu al no comptar amb els mateixos serveis que qualsevol altra localització alcoiana. Les darreres proves d’aquesta setmana han donat llum verda a l’activació de l’antena.

La nova instal·lació de telefonia ha sigut possible gràcies a la cessió de terrenys dins la finca del Castell de Barxell i després d’un llar procés burocràtic. El fet de comptar amb cobertura mòbil d’ara endavant permetrà que els veïns tinguen una major seguretat i accés als serveis d’emergència gràcies al mòbil. Es qüestió d’hores que el sistema comence a funcionar per a acaba amb dos dècades d’obscuritat telefònica per als 5.000 veïns de les urbanitzacions de l’oest d’Alcoi.

Els residents al disseminat oest alcoià veuen recompensada la seua insistència amb una infraestructura per la que venen lluitant des de la generalització dels telèfons mòbils.