Home Destacats Una cursa solidària centra les activitats per la Setmana de les Persones...

Una cursa solidària centra les activitats per la Setmana de les Persones amb Discapacitat a Ibi

0
SHARE
Persones amb capacitats diferents, en una imatge d'arxiu.

L’Ajuntament d’Ibi, juntament amb les associacions socials de la localitat, organitza la Setmana de les Persones amb Discapacitat, del 27 de novembre al 3 de desembre. Durant aquestes jornades hi haurà, entre altres accions, entrevistes durant cada dia, a partir de les 10.30h a Radio Ibi, a associacions locals que treballen per i per a la discapacitat.

Dimarts 28 de novembre, hi haurà Taules de Treball amb els futurs i futures professionals en què participaran l’IES Fra Ignacio Barrachina i el CIP FP Batoi, organitzat per l’Associació Babilón. En el mateix ordre de coses, el Centre Social Carme Garrigós acull dimecres, 29 de novembre, una sessió informativa, a càrrec de COCEMFE Alacant, organitzat per l’Associació ADIBI.

El divendres 1 de desembre, a partir de les 10.00h, a la plaça Sanchís Banús, hi haurà taules informatives de les diferents associacions implicades, a més amb acompanyament de ball per part dels usuaris d’ACODIP. A les 12.00h hi haurà lectura de manifest a càrrec de les mateixes associacions.

La cursa solidària, acte central

El diumenge 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, tindrà lloc la carrera solidària, organitzada per ACODIP, amb sortida per a caminants a les 9.30h i corredors a les 10.00h. Es tracta de 10 km, per recorregut semiurbà: plaça Fàbrica Rico, plaça de l’Església, plaça de la Palla, Ermita Sant Vicent, Parc de les Hortes, Font de la Palafanga, Ermita Sant Miquel, Fernoveta, Safareigs, Plantiu, Costeretes, Ermita Santa Llúcia, Camps, Centre Ocupacional Sant Pasqual, plaça Fàbrica Rico. El preu dinscripció és de 15 euros i inclou dorsal, samarreta i bossa esportista, i es realitza a través de la plataforma www.mychip.es. També hi ha la possibilitat del dorsal solidari, per a aquells que vulguen col·laborar sense participar.

Montse Agulló, Regidora de Serveis Socials i Igualtat de l’Ajuntament d’Ibi, ha declarat que “per a nosaltres és molt important donar visibilitat al Dia de les Persones amb Discapacitat, ja que gràcies a elles coneixem i valorem altres capacitats diferents o complementàries a les nostres. Espere, per això, que totes les associacions es senten acollides en la celebració d’aquesta setmana i que la ciutadania aprenga de totes, lluitant per la plena inclusió de totes les persones a la societat i al nostre dia a dia”.