Home Agricultura Una classe magistral divulga les característiques dels olis de Cocentaina per a...

Una classe magistral divulga les característiques dels olis de Cocentaina per a la gastronomia de la muntanya

333
0
SHARE

Classe magistral impartida en el CdT d’Alcoi per a professionals de la cuina a càrrec del tècnic de la Cooperativa Agrícola Catòlica Coop. V. de Cocentaina, Iñaki Aracil, davant un nodrit grup d’assistents de l’hostaleria de la zona de Villena, Alcoi, Cocentaina, Onil i Agres, així com empreses de càtering.

L’acció formativa amb el suport de multitud de diapositives i vídeos ha versat sobre les característiques dels olis, les seves qualitats organolèptiques, així com els beneficis per a la salut, amb una detallada exposició de totes les fases de producció de l’oli. També s’han detallat les característiques de tots els monovarietals produïts a la cooperativa -blanqueta, camamilla, picual, arbequina, alfafarenca-, incloent les recomanacions o maridatge per cada plat, havent-hi molta participació entre els assistents.

S’ha posat de relleu la rica gastronomia de la zona, la qualitat dels seus components producte d’una agricultura sostenible, minifundista, mediterrània i d’un microclima especial. S’ha fet especial èmfasi en la producció autòctona de la comarca del Comtat, causant gran acceptació entre els assistents, que han sigut molt actius en ampliar els seus coneixements sobre els olis.

Cocentaina té un patrimoni agrícola olivarer que des de la cooperativa es tracta de conservar i donar a conèixer mitjançant rutes oleícoles, tasts i esdeveniments. Per això, compta amb el suport institucional de l’Ajuntament de Cocentaina i, especialment, en el concurs AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants, que celebrarà la seva segona edició al novembre de 2021 amb importants conferències i actes. Aquest certamen premia internacionalment als millors olis presentats en les seves diferents versions convencionals i ecològiques.