Home Alcoià Una eixida de carretera a Benifallim, únic succés rellevant durant tota la...

Una eixida de carretera a Benifallim, únic succés rellevant durant tota la nevada a pesar del tall de carreteres

0
SHARE

Després de que la jornada de dijous 7 de gener registrara la primera nevada de l’any, la de divendres 8 l’ha complementat. Totes dos comptaven amb l’alerta taronja activada per part de l’Agència Estatal de Meteorologia per fortes nevades. La neu ha fet acte de presència en els dos dies, però ho ha fet especialment a les muntanyes de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Tot i això, de bon matí han sigut diverses localitats les que s’han despertat amb neu als seus carrers. És el cas de la pròpic ciutat d’Alcoi o de Banyeres, a banda d’aquelles poblacions situades en la cara nord de la Serra Mariola. Totes elles hn hagut de fer treballar als serveis d’emergència per a retirar la neu i impedir la formació de plaques de gel abocant sal pels carrers.

La precipitació ha sigut més quantiosa durant el divendres, però el gruix acumulat a les muntanyes durant dijous ha ajudat a deixar una bonica estampa a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. De fet, la capa de neu als principals pics de la zona ha superat els 20 centímetres en una jornada en la que, de nou, hi ha hagut complicacions en les carreteres. Entre elles, l’autovia A7, la carretera de Benifallim, el Port de Tudons o el del Canalís, la carretera Alcoi-Bocairent, la Banyeres-Beneixama, la N-340 al Barranc de la Batalla i els accesos als principals ports de la zona.

Tot i això, els Bombers únicament han notificat una incidència respecte al temporal adreçat a la borrasca ‘Filomena’. Es tracta de l’eixida de carretera d’un vehicle que circulava en direcció a Benifallim per la CV-785. Dos vehicles del parc de Cocentaina han acudit a alliberar-lo sense que s’hagen registrat ferits ni danys materials de gravetat.

La situació pot continuar de cara al cap de setmana, ja que les previsions indiquen que pot continuar fins dilluns a cotes mitges. La recomanació és no agafar el cotxe si no és estrictament necessari, més encara en carreteres de muntanya.