Home Alcoi Reactivar l’economia i modernitzar la ciutat, principales pilars dels pressupostos alcoians

Reactivar l’economia i modernitzar la ciutat, principales pilars dels pressupostos alcoians

667
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat hui els pressupostos per a l’exercici 2021, amb 69. 674.036 milions d’euros de inversió, un 16,5% més que l’exercici anterior.

Uns pressupostos basats en dos pilars fonamentals, un d’ells estaria destinat a la reactivació econòmica i social i d’altra banda la transformació i modernització de la ciutat.
Per a aquesta transformació i modernització, el consistori municipal ha decidit augmentar les inversions, amb una de les xifres més altes dels últims anys, amb 13 milions d’euros, un augment del 145,3%.

Per a reforçar estos aspectes s’han aprovat una ordenança fiscal que ha incidit en diversos aspectes com són les polítiques econòmiques, la incentivació del treball, les polítiques socials i polítiques ecològiques.

Amb aquests pressupostos s’intenta pal•liar els efectes de la pandèmia i s’intentarà que qui menys tinga pague menys, amb nous criteris en les ajudes a les famílies, l’eliminació de diverses taxes com la de terrasses als hostalers o fem a hotels i residents i tots aquells amb baixos ingressos estaran exempts de la taxa de clavegueram. Segons la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, el manteniment dels serveis públics és fonamental i s’aposta per la creació d’una empresa pública que serà dotada amb 250 euros amb l’objectiu d’optimitzar els recursos públics.

A més, Moltó, ha recordat les bonificacions que tenen a la brossa per a aquells ciutadans i ciutadanes que reciclen.

Una de les novetats que tindran en aquest pressupost és la eliminació de la regla de gasto que al present pressupost ha apermés aumentar l’endeutament per tal de poder assolir diferents necessitats dels ciutadants i aumenten practicament totes les polítiques i especialment les vinculades a aspectes socioeconomics i de transformació de la ciutat.

En cas de les polítiques socials es destinaran 5,5 milions, destacant l’aument d’ajudes i subvencions de les entitats o també l’aument d’un 60% en les prestacions econòmiques individuals