Home Destacats Una empresa de Muro patenta un teixit capaç de detectar la febra...

Una empresa de Muro patenta un teixit capaç de detectar la febra com a mesura preventiva front al coronavirus

0
SHARE
Mascaretes capaces de detectar febra en els usuaris elaborades a Muro.

La detecció precoç de la Covid19 és un dels factors que desembocaria en una menor incidència del virus entre la població. Un fet que contribuïria a minvar les taxes de contagi actuals, i que fan d’Espanya un dels països del món on més ràpid es propaga la pandèmia. D’ací que, a més que amb la vacuna, moltes empreses estiguen investigant mètodes per a fer front a una malaltia que ha transformat, a pitjor, la vida de cada habitant del planeta.

Una d’eixes investigacions ha desembocat en una patent ‘Made in muntanya alacantina’. L’ha desenvolupat l’empresa murera Colorprint, relacionada amb el sector tèxtil. La mercantil ha desenvolupat un teixit capaç de canviar de color quan detectar una temperatura superior als 37,5º al contacte amb la pell humana. Aquest fet podria ajudar a detectar la febra amb un sol colp de vista, tenint en compte que aquest és un dels principals símptomes del coronavirus.

La patent compta amb l’homologació pertinent de l’Institut Tecnològic del Tèxtil (AITEX), i permet elaborar teixits amb els que confeccionar mascaretes reutilitzables. Dispositius que, a més, filtren fins al 98% de les bactèries. Altres elements que es poden confeccionar amb el teixit desenvolupat a Muro són pegatines o pulseres, que també canviarien a color blanc en cas de que el seu portador tinguera una temperatura corporal superior als 37,5º.

Aplicació en col·legis i llocs concorreguts

Detectar el virus quant abans en qualsevol individu redueix sensiblement la capacitat de contagi que aquest pot tenir. Per això, l’aplicació d’aquest teixit en el sentit de la detecció precoç dels símptomes podria ser molt positiva, per exemple, en els centres educatius. Els dubtes respecte a la seguretat sanitària als centres educatius ara que ha començat de nou el curs podrien veure’s alleugerat amb aquests dispositius, que posarien en alerta a docents i sanitaris respecte a xiquets amb símptomes de Covid19.

Altra de les aplicacions podria ser en llocs on es produisquen acumulacions de persones, la temperatura de les quals podria controlar-se bé tant amb les mascaretes com amb les pegatines i pulseres.