Home Castalla Una nova neteja particular al riu Verd destapa elevats índex de contaminació...

Una nova neteja particular al riu Verd destapa elevats índex de contaminació a Castalla

1803
0
SHARE

El riu Verd és la principal corrent d’aigua superficial que naix de la sub comarca de la Foia de Castalla. Les seues aigües valen per a arrossegar les fecals que aboca la depuradora de Castalla, que dona servei a la propia ciutat de la Foia i a la veïna localitat d’Onil. El paratge pel que transcorre al terme municipal castellut té valor mediambiental en quant a fauna i flora, però també registra problemes de contaminació.

No és la primera vegada que aquesta situació és denunciada per veïns particulars i col·lectius socials de la ciutat, que periòdicament escometen neteges al llit del riu. La darrera ha tingut lloc aquesta mateixa setmana i ha tornat a desvetlar l’elevada quantitat de restes que s’acumulen en l’entorn del riu Verd. En aquesta ocasió, representants municipals han participat de la retirada de residus al paratge castellut. Des de tovalloletes fins a enormes trossos de plàstic han sigut retirats per veïns de Castalla en un tram del riu.

Els participants en aquesta iniciativa denuncien l’abandonament del paratge per part de les administracions. Només en 10 metres de riu han arreplegat fins a 30 bosses plenes de brossa que es trobava en aquesta secció del llit del riu. Afirmen que és necessari molt més personal per a escometre una neteja com la que necessita el riu Verd a Castalla i demanen a l’Ajuntament castellut que prenga cartes en l’assumpte.

L’entorn del riu verd albergava habitualment punts de concentració d’abocadors per al disseminat rural de la localitat. El vent i l’escassa selecció dels residus abocats en ells -només els orgànics estan permesos- acaben traslladant eixes deixalles fins el riu, que a hores d’ara està ple de restes contaminants. No és la primera vegada que diferents col·lectius socials castelluts posen el crit en el cel per aquest tema.