Home Destacats Una empresa d’Ibi fabricarà envasos biodegradables i antioxidants amb restes d’alvocat

Una empresa d’Ibi fabricarà envasos biodegradables i antioxidants amb restes d’alvocat

305
0
SHARE

Un dels rams productius del diversificat teixit industrial que existeix a Ibi és el dels envasos. Diverses empreses de la localitat es dediquen a aquests tipus de productes, abastint d’ells a algunes de les principals empreses espanyoles de productes d’alimentació. El sector busca innovacions que permeten una millor conservació dels productes, sense deixar de costat la sostenibilitat, que permeta bé el reciclatge dels envasos o bé la seua desaparició sense perjuí per al medi ambient.

És el cas d’ITC, una de les empreses ubicades a la vila joguetera que participa en un projecte pioner per a fabricar envasos biodegradables i que optimitzen la conservació dels aliments. Ho fa en col·laboració amb la Universitat d’Alacant (UA) i l’Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) i a petició de multinacionals alimentàries com Nestlè, Danone, Mercadona o el Grup Pascual.

El projecte consisteix en fabricar aquests envasos a partir de les restes d’alvocats -aguacates en castellà-. Una vega extreta la carn del friut, aquest producte acumula restes, com la pell o l’òs. Aquestes restes suposen prop de la meitat del pes de cada fruit i no tenen una reutilització més enllà del compost. No obstant, les seues característiques augmenten el temps de conservació dels aliments al temps que els envasos fabricats amb elles no contaminen.

La idea d’aquest projecte és facilitar la producció d’envasos no contaminants, una línia de producció cap a la que s’encamina el sector cara al futur immediat. Els envasos fabricats amb restes d’alvocats podrien suposar tota una revolució per a una forma de produir que, a dia de hui, es fonamentan majoritàriament en el plàstic, un dels elements que més danys està causant a l’entorn natural.