Home Alcoi Una Marxa Cívica recorda als defensors d’Alcoi durant la Guerra de Sucessió...

Una Marxa Cívica recorda als defensors d’Alcoi durant la Guerra de Sucessió del segle XVIII contra l’atac dels borbons

0
SHARE
Un instant de la Marxa Cívica que ha recorregut Alcoi sota les antigues muralles de la ciutat.

El diumenge 28 de gener va tindre lloc la Marxa Cívica que va commemorar i recrear la desfeta que va patir la vila d’Alcoi el 9 de gener de 1708, fets emmarcats durant la Guerra de Successió 1701-1714. Alcoi fou atacada, i va resistir amb poc menys de 200 homes. Finalment, es va acabar rendint per la mort de molts dels defensors i per la por de provocar una matança general de tot el seu veïnat. La ciutat fou ocupada i saquejada, i Francesc Perera, cap de la milícia de voluntaris, seria ajusticiat.

La marxa es va iniciar a les 17.30h al Portal de Riquer, on van estar presents els membres de l’A.C. Miquelets del Regne de València, que recrearen la desfeta d’Alcoi del 9 de gener de 1708, recorrent els carrers del centre d’Alcoi acompanyats per la colla de dolçainers i tabaleters Sol Major.

Homenatge als defensors d’Alcoi

A banda també va col·laborar la Colla de Campaners d’Alcoi, que va oferir un toc d’alarma des del campanar de Sant Maure i Sant Francesc. El tancament de l’acte va tindre lloc en la Plaça Ramón y Cajal, on es va realitzar una ofrena de rams i parlaments davant la placa que ret homenatge a tots aquells que van defensar la vila d’Alcoi enfront de les tropes borbòniques.