Inici Economia La patronal IBIAE rep 115 ofertes de treball de les empreses del...

La patronal IBIAE rep 115 ofertes de treball de les empreses del metall-plàstic a la Foia de Castalla

699
0
COMPARTIR

Des de les empreses i associacions empresarials de l’interior alacantí ve incidint-se des de fa temps en la necessitat de mà d’obra especialitzada. Ocorre a sectors com el tèxtil, el del metall o el de la injecció de plàstics. Les darreres generacions no han optat per cursar una formació que els habilite per a treballa en aquest tipus d’indústries, que a dia de hui requereixen de personal per a continuar produint.

La manca de mà d’obra especialitzada és tal que a la Foia de Castalla, el servei de col·locació laboral de la patronal IBIAE -que posa en comunicació a empreses i demandants de treball- ha rebut fins a 115 ofertes de treball. La majoria d’ells ja estan coberts, però a dia de hui són 41 els llocs de treball que encara no han pogut ser coberts, a pesar de que la patronal de la Foia ha rebut 365 currículums de persones que busquen ocupació. D’ells, la immensa majoria han sigut també remesos a les empreses que busquen operaris.

La demanda de mà d’obra es centre el especialitats com operaris d’injeccció de plàstics, ajustadors de motlles, matricers, tècnics de màquines de bufat o especialistes en manteniment industrial. El problema que es troben les mercantils és que només una xicoteta part de tots els demandants de treball tenen la formació requerida per a entrar a treballar en aquestes tasques.

La manca de formació és, doncs, el principal problema que es troben les empreses a l’hora de contractar operaris especialitzats. Per això, des d’IBIAE orienten als desocupats en quant a com poden formar-se per a optar a aquests llocs de treball. Llocs de treball que, per altra banda, les empreses necessiten cobrir imperiosament.