Home Alcoià Una nova víctima mortal del Covid19 trenca 3 jornades sense morts al...

Una nova víctima mortal del Covid19 trenca 3 jornades sense morts al Departament de Salut d’Alcoi

873
0
SHARE

La línia que segueixen els indicadors de seguiment de la pandèmia de coronavirus al Departament de Salut d’Alcoi continuen sent positius. Entre el final de la passada setmana i l’inici de la present, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla havien aconseguit encadenar 3 jornades sense registrar víctimes del virus. Una ratxa que s’ha vist truncada aquest dimarts 5 de maig, quan s’ha registrat una nova mort atribuïda al coronavirus.

Aquest fet fa pujar la xifra de víctimes del Covid19 fins als 112 a l’interior alacantí. El de la muntanya segueix sent el segon departament més castigat pel virus en aquest sentit, tant en xifres absolutes com en índex de contagis per cada 100.000 habitants (81,7). Tot i que no existeixen dades oficials, tvA ha pogut constatar que la majoria d’aquestes morts han tingut lloc a les dos residències de la Tercera Edat amb contagis a Alcoi i Onil.

Primer descens de positius

Ara bé, mentre les dades de víctimes mortals de la pandèmia han pujat aquest dimarts, ha ocorregut el contrari amb les de casos positius. Entre dilluns 4 i dimarts de maig, el Departament de Salut d’Alcoi ha registrat dos casos menys. És la primera vegada des que es fan públiques aquestes dades que el visor de la Conselleria de Sanitat reflecteix un descens en el nombre de casos a l’interior de la província d’Alacant.

A hores d’ara són 469 les persones contagiades pel coronavirus a la muntanya alacantina. Són dades que redueixen l’índex d’incidència del virus entre la població de la zona, ubicada en la mitjana regional. Tot i la millora de les dades, els experts segueixen recomanant el confinament i la distància social com a mètodes per a contenir la pandèmia. Després de mes i mig de sacrifici, incomplir-los pot fer que la situació torne al principi.