Home Alcoià Altres 1.100 persones perden la seua ocupació a l’Alcoià-Comtat-Foia durant el mes...

Altres 1.100 persones perden la seua ocupació a l’Alcoià-Comtat-Foia durant el mes d’abril

664
0
SHARE

La sangria de pèrdua de llocs de treball continua per segon mes consecutiu a les comarques de l’interior alacantí. És un des efectes coiunturals de la pandèmia de coronavirus que des de mitjans de març manté a tota Espanya en estat d’alarma. L’aturada sobtada en la majoria de sectors, però especialment en el terciari, ha lastrat la creació d’ocupació i l’ha canviada per destrucció. Un fet més greu encara a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, que al mes d’abril celebren Festes, esdeveninents que haurien provocat centenars de contractacions a bars, restaurants i comerços.

Han sigut 1.100 els llocs de treball destruïts durant el mes d’abril a la muntanya alacantina, xifres pràcticament calcades a les del mes de març. L’única diferència és que el ritme de destrucció de d’ocupació al mes de març fou superior, ja que les dades es van donar en solament dos setmanes. En només dos mesos, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han vist com es perdia bona part de l’ocupació generada durant els darrers anys de recuperació econòmica després de la crisi del 2008.

El 60% de la destrucció d’ocupació -640 dels 1.100 nous aturats- a les localitats de l’interior alacantí es centra en els serveis, tot i que cap dels sectors productius de la zona s’ha lliurat. A la indústria són 345 les persones que han perdut el seu treball al mes d’abril, mentre que a la construcció eixa xifra arriba a les 76 persones. Només l’agricultura no registra cap desocupat més en abril que en el mes anterior.

Per localitats, la més afectada per la destrucció de treball és Alcoi, que ha vist crèixer la seua xifra d’aturats en 476 persones, superant el total els 6.000 desocupats. La ciutat dels ponts concentra així la meitat de tots els aturats de les comarques (12.885). La segueixen Ibi, on 175 persones han deixat de tenir treball; Castalla, amb 109 nous parats, Cocentaina amb 99, Onil amb 86 i Muro amb 71 més.

En el costat contrari, només Planes ha aconseguit reduir l’atur amb dos contractacions més que al mes de març. La campanya de la cirera ha contribuït en aquest aspecte. Altres poblacions amb menys habitants del Comtat no ha registrat variacions en quant a la xifra de persones aturades entre els mesos de març i abril.