Home Alcoià Una tempesta deixa més de 20 l/m2 a diverses poblacions de la...

Una tempesta deixa més de 20 l/m2 a diverses poblacions de la muntanya en tant sols mitja hora

0
SHARE

Setembre ha entrat amb novetats importants respecte al mes anterior a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Una ostensible davallada de les temperatures i canvis en la meteorologia que apropen a la tardor prop ja de la fi de l’estiu. De fet, al llarg d’aquest dimecres 2 de setembre, s’ha produït una evolució en la nuvolositat a partir del migdia que ha acabat deixant precipitacions a diverses poblacions de l’interior alacantí.

La tempeta ha anat ascendint des de la costa alacantina per a acabar travessant una ampla zona de la comarca de l’Alcoià. La major incidència de les precipitacions ha tingut lloc especialment a la zona de la Foia de Castalla, on a poblacions com Ibi i Onil s’han superat els 20 l/m2. La resta de poblacions de la zona pràcticament han tingut precipitacions testimonial. No es tractaria de pluges cridaneres de no ser perquè les quantitats registrades  on més ha plogut han caigut en tant sols mitja hora.

Rajos i dos avisos d’incendi forestal

La tempesta ha vingut acompanyada d’aparell elèctric que ha provocat talls en el subministrament energètic, tot i que no hi ha constància de danys materials. Els rajos han arribat a caure en localitzacions forestals, i de fet els Bombers han arribat a rebre dos avisos provinents de Biar i Tibi per principis d’incendis provocats pels rajos. Afortunadament, la pluja que ha acompanyat a la tempesta ha impedit la proliferació del foc, pel que únicament han quedat en avisos. Tot i això, el cos d’emergència ha activat un dispositiu per a seguir els avisos.