Home Castalla La Festa castelluda es bolca en retre homenatge a la seua patrona...

La Festa castelluda es bolca en retre homenatge a la seua patrona a pesar de no celebrar actes festers

0
SHARE

La ciutat de Castalla, igual que la resta de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, s’ha vist obligada a suspendre les seues Festes de Moros i Cristians degut al coronavirus. No obstant, la nova normalitat permet, al menys, la celebració d’alguns actes, com els religiosos. Aquest dimecres 2 de setembre, Dia de la Patrona a Castalla, s’ha celebrat la Missa Major a l’església de la capital de la Foia.

L’esdeveniment ha sigut retransmès en directe per tvA per a totes les comarques de la muntanya alacantina i ha comptat amb una elevada participació per part dels festers i fidels castelluts. El temple ha registrat un ple absolut tenint en compte les mesures de seguretat contra la Covid19, xifrat en 220 persones. Emocions a flor de pell en un acte fervorós que ve marcat per la impossibilitat dels festers de dur a terme els actes per la pandèmia. Tot i això, les restriccions no han impedit als castelluts honrar a la Mare de Déu de la Soledat.

Ramells per a l’Ofrena

En un calendari fester habitual, Castalla celebraria demà l’Ofrena, un acte únic dels Moros i Cristians de la ciutat. Són moltes les esquadres que volen aportar flors a la patrona, que des de la passada setmana es troba a l’església de la població després d’obtenir tots els permisos pertinents. Totes elles poden aportar els ramells entre les 19 i les 20 hores d’aquest dijous 3 de setembre a l’església catelluda.