Home Biar Una vintena de festers, sancionats per desfilar simulant l’Entrada durant el confinament...

Una vintena de festers, sancionats per desfilar simulant l’Entrada durant el confinament a Biar

1853
0
SHARE

La supressió de les Festes a la pràctica totalitat de les poblacions de la muntanya alacantina és una realitat que ha provocat el coronavirus. A excepció d’Alcoi i Cocentaina, que encara no han pres una decisió definitiva sobre la data de celebració dels festejos, la resta de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han decidit celebrar-les ja en 2021. Però no tot el món està d’acord amb aquesta decisió.

Això es desprèn de l’episodi de sancions que s’ha donat aquest passat diumenge 10 de maig a la vila de Biar. És en aquesta jornada quant la població celebra un dels actes centrals dels seus Moros i Cristians: l’Entrada. Enguany, tot i estar aplaçades les dates, un grapat de festers ha decidit eixir als carrers per a desfilar en un dia especial per a la localitat. Però, en confinament, aquest fet està prohibit.

Tant és així que una vintena de festers biaruts han hagut de ser sancionats per saltar-se les mesures de confinament. A més ho han fet amb premeditació, ja la immensa majoria d’ells anaven ataviats amb els seus corresponents trages festers. Una patrulla de la Policia Local ha sigut la que s’ha trobat l’escena i ha acabat imposant sancions a aproximadament 20 persones que van ser identificades al lloc dels fets.

Tot i això, encara resten més d’una desena de festers per identificar, tot i que les xarxes socials s’han inundat d’aquestes imatges, més bé en tò satíric. No obstant, la sanció té poc de satírica, i cadascun dels festers sancionats podria exposar-se a multes per damunt dels 10.000 euros per incomplir un dels dictats de l’Estat d’Alarma.