Home Destacats Unanimitat política i social a Muro per a exigir barracons nous mentre...

Unanimitat política i social a Muro per a exigir barracons nous mentre es construeix el nou Bracal

631
0
SHARE

Muro ha votat de forma unànime per a instar a la Conselleria d’Educació a que instal·le barracons nous en terrenys municipals annexes a l’aulari d’Infantil del Col·legri Bracal. Els actuals no reuneixen les condicions de salubritat necessàries per a altre curs, pel que l’Ajuntament vo cedir terrenys sobre els que ubicar les aules prefabricades, si Educació ho accepta. Tot mentre continua el procés per a adjudicar els treballs del nou centre després de l’abandonament de la primera empresa concessionària.

Centenars de xiquets de la vila de Muro, a la comarca del Comtat, han cursat tota la seua etapa formativa d’Infantil i Primària en aules prefabricades. Una situació derivada de l’aluminosi que patia l’antic Col·legi Bracal de la localitat, i que va obligar al seu enderrocament. La solució, inicialment temporal, de traslladar les instal·lacions del centre a aules prefabricades, ha acabat cronificant-se davant la manca d’inversions per a crear un nou centre. Són ja 12 anys en els que més d’una generació sencera ha cursat Infantil i Primària en barracons que tampoc han sigut mantinguts.

Ja en 2019, la Conselleria d’Educació anunciava la creació del nou Bracal per a enguany, però els incompliments de la concessionària han provocat que el projecte es retarde a 2021. Davant la situació insalubre dels barracons actuals, l’Ajuntament de Muro ha oferit un solar de 8.000 m2 a l’administració per a, al menys, ubicar en ell aules prefabricades amb garanties per als menuts. Un projecte temporal en el que la conselleria estaria disposada a invertir 700.000 euros. Tot per a garantir un mínim de condicions als joves murers després de 12 anys de barracons.

A hores d’ara, les condicions del Bracal el mantenen dividit en 2 centres, un dels quals es troba ubicat molt a de zones industrials mureres. La nova ubicació dels barracons temporals canvia indústries per instal·lacions esportives, ja que està prop del poliesportiu. La proposta no només compta amb unanimitat del sector educatiu de Muro, sinó que també ha sigut aprovada i també per unanimitat pel plenari murer. La situació que pot aportar la instal·lació dels nous barracons annexes a l’aulari infantil millorarà ostensiblement. Una possibilitat que no veu amb mals ulls, al menys en principi, la Conselleria d’Educació.

En torn a 270 persones entre comunitat educativa, corporació municipal i poble en general han participat en la consulta, amb un suport mitjà per damunt del 80%.