Home Destacats El Director del Museu de la Biodiversitat d’Ibi, membre del Comité Internacional...

El Director del Museu de la Biodiversitat d’Ibi, membre del Comité Internacional del Corredor Biològic Mundial

635
0
SHARE

Enguany, la Biodiversitat cobra especial importància per dues raons: la primera per ser el tema i motiu de preocupació en el qual centra l’Organització Mundial de la Salut (OMS) el Dia Mundial de l’Medi Ambient, que s’ha celebrat aquest passat 5 de juny. La segona, i més urgent, perquè sense biodiversitat estem abocats a que la salut de la planeta es deteriore.

L’actual pandèmia de Covid19 és un dels exemples de com la manca de biodiversitat és la causa que aquestes malalties i virus arribin a l’ésser humà i li emmalalteixin. “Els virus han estat sempre a la natura; els animals tenen virus, però és la mà de l’home, la seva intervenció exhaurint recursos naturals la causant que aquests virus arribin a l’home i li emmalalteixin”. Eduardo Galante Patiño, científic de la Universitat d’Alacant i Director del Museu de la Biodiversitat d’Ibi, confirma aquesta postura compartida pel món científic-acadèmic. L’investigador, catedràtic de Zoologia de la UA, especialista en Entomologia que treballa des de fa més de 40 anys en el camp de la investigació sobre la biodiversitat i la seva conservació -particularment en ecosistemes mediterranis i selves d’Iberoamèrica- ha estat escollit per ser membre del resin creat Comitè Internacional de l’Corredor Biològic Mundial.

Aquest ens és una iniciativa d’ONG dedicades a la conservació de la biodiversitat, entre les que es troben organitzacions com el Projecte Gran Simi, un bosc per al Planeta Terra o la Reserva de l’Bisonte Europeu de San Cebrián de Muda.

Aquesta iniciativa compta amb un comitè internacional al que han estat convidats un ampli grup de científics i conservacionistes internacionalment reconeguts, entre els quals es troba el doctor Eduardo Galante. El seu paper en aquest comitè és el d’assessorar, difondre accions, impulsar noves idees i projectes que donin suport a la conservació i creen oportunitats perquè tothom puga contribuir a preservar la biodiversitat en un món millor on la ciència, l’equitat i sostenibilitat siguin el motor de desenvolupament.

El Comitè uneix a desenes de grans personalitats del medi ambient, la recerca, catedràtics de diferents especialitats, líders ondígenes, biòlegs, zoòlegs, arqueòlegs, antropòlegs, geòlegs, paleontòlegs, diplomàtics i ecologistes dels cinc continents.

Els promotors de l’Comitè Internacional són Jorge Extramiana Salillas, fundador de l’ONG ‘Un bosc per al planeta Terra’; Pedro Pozas Terratzos, de Projecte Gran Simi; la primatòloga, antropòloga física i principal experta en el comportament dels orangutans, Birute Mary Galdikas, de la Fundació Internacional de l’Orangutan; i Jesús González Ruiz, de la Reserva de Bisonte Europeu de San Cebrián de Muda (Palència).