Home Alcoi Unes 200 empreses d’Alcoi es veuran beneficiades per la rebaixa en l’Impost...

Unes 200 empreses d’Alcoi es veuran beneficiades per la rebaixa en l’Impost sobre Activitats Econòmiques de l’Ajuntament d´Alcoi

172
0
SHARE

La nova mesura proposada pel Govern Municipal beneficiarà al voltant de 200 empreses locals. En concret es tracta de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Activitats Econòmiques, IAE, que es redueix en els polígons a l’1,2%.
En el passat ple es va aprovar introduir un nou coeficient per a les empreses que tenen la seua ubicació en els polígons industrials a l’1,2. Cal destacar que aquesta xifra es troba per davall de la mitjana de la Comunitat Valenciana que està en un màxim del 2,25 i un mínim de l’1,44.
Aquesta iniciativa se suma a l’estratègia seguida pel govern per a impulsar la reactivació econòmica i afavorir l’atracció d’empreses als nostres polígons industrials. Cal recordar que en els últims 4 anys s’han invertit 4.300.000 euros en la millora dels Polígons Industrials de la ciutat.
A més amb aquest mateix impost es bonificarà fins al 50% a aquelles empreses que creen ocupació amb contracte indefinit, en concret un 25% per a aquelles que incorporen de 2 a 5 treballadors, un 35% per a les quals incorporen de 6 a 10 i un 45% per a les quals contracten a més de 10, sempre amb contracte indefinit. La bonificació s’incrementarà un 5% quan en l’increment de plantilla figuren persones amb limitacions funcionals, majors de 50 anys o aturats de llarga duració.
Així mateix, una altra mesura per a afavorir la implantació de noves empreses és que a més de l’exempció per llei en els dos primers anys, s’amplia fins al 50% en el tercer, quart i cinqué i el 25% en el sisé i seté.
Igualment, tal com es fa també en l’IBI (Impost sobre Béns immobles) i en l’ICIO (Impost sobre Construccions Instal•lacions i Obres) es facilita l’accés a la bonificació que en el cas de l’IAE és del 50% aquelles empreses que utilitzen energies renovables.
“Aquestes mesures entren dins de l’estratègia del Govern Municipal per a incentivar la promoció econòmica, crear ocupació i beneficiar la transició ecològica, aprofundint en mesures que hem anat prenent en els últims anys i que sumen a les accions que van realitzant des de les diferents regidories perquè la nostra ciutat millore”, indica la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó. “És una iniciativa que compartim amb els empresaris i entra dins del pla d’estímul dels polígons industrials per la captació de noves empreses a la nostra ciutat”.
Finalment cal recordar el pla Reactiva Alcoi, que segueix avant amb la intenció d’arribar al màxim de persones i negocis, per a combatre la difícil realitat que la Covid-19 ens imposa. De fet, dins d’aquestes accions, en aquests moments està obert el termini per a la sol•licitud d’ajudes la contractació. Els imports que poden rebre les empreses alcoianes per a cada contractació que complisca els diferents requisits van des dels 1.000 fins als 4.000 euros i estan destinats a pimes, micropimes, autònoms, i empreses o entitats sense ànim de lucre amb una plantilla de fins a 250 persones que tinguen el seu centre de treball a Alcoi. De la mateixa manera està obert el termini per als professionals i artesans de la Festa per als quals es destinaran fins a 70.000 euros. Igualment cal assenyalar que les ajudes al comerç suposaran un volum de negoci de 600.000 euros a la nostra ciutat. Quan les ajudes a pimes i autònoms les van sol•licitar més de 440 amb una inversió superior als 160.000 euros, complementant d’aquesta manera les de la Generalitat Valenciana. Així mateix hi ha hagut ajudes per a la compra d’obres d’art a artistes locals en INDUSTRI.ART, en concret s’han adquirit un total de 27 obres de 24 artistes diferents, 11 dones i 13 homes, per un valor total de 20.000 euros. També hi ha un total de 186.553 euros, amb ajudes de 1.000 euros per a fer front al pagament del lloguer mensual del local del negoci o les despeses dels interessos del préstec d’adquisició dels locals, subvencionades per la Diputació d’Alacant. A més d’aquestes ajudes, també s’han realitzat bonificacions fiscals per a ajudar a empreses i ciutadans i s’han ampliat les ajudes socials a les famílies més vulnerables.