Home Castalla Unió dels Ajuntaments d’Ibi, Castalla i Onil per ajudar Ucraïna

Unió dels Ajuntaments d’Ibi, Castalla i Onil per ajudar Ucraïna

702
0
SHARE
Reunió Ajuntaments Ibi, Castalla i Onil

Els Ajuntaments d’Ibi, Castalla i Onil porten preparant des de fa dies totes les accions relacionades amb l’enviament d’ajuda humanitària a Ucraïna i l’acolliment de persones refugiades. La recepció de les persones que estan arribant als seus municipis es fa des de les respectives àrees de Serveis Socials, amb la col·laboració de Creu Roja i Càritas. Aquests ajuntaments estaran a prop de totes les iniciatives (personals, d’ONG o fundacions) donant tot el suport que calga amb els mitjans que com a administracions locals tenim, agilitzant els tràmits burocràtics, prestant assistència social i sanitària, informació, etc. · sempre dins de les vies legals i seguint les directrius de la Conselleria.

Perquè l’ajuda al poble d’Ucraïna siga adequada i efectiva cal i fonamental avaluar adequadament les necessitats, organitzar i planificar que arribe a qui ho necessite i, per tant, canalitzar adequadament la immensa i generosa solidaritat que el poble valencià està fent i vol fer. Per això, la Generalitat, a través de la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, està organitzant i canalitzant a través de diverses vies els oferiments que es realitzen per part d’entitats locals , ONG o particulars.

VIES D’INFORMACIÓ

És important que la ciutadania s’informe de les vies d’ajuda a través dels canals de fonts oficials (Govern d’Espanya, Generalitat, diputacions, ajuntaments…) o d’ONG (associacions, fundacions…) de prestigi reconegut. Fonts no oficials, o canals poc segurs (com whatsapp) que es poden fer servir per suplantar fonts oficials, poden proporcionar informació errònia o falsa que pot ser contraproduent o perillosa, i que pot provocar fraus o estafes.

AJUDA HUMANITÀRIA

La Generalitat coordina un comboi d’ajuda humanitària de la mà dels governs ucraïnès i polonès per al lliurament del material que els ajuntaments estem recollint. Els CENTRES DE RECOLLIDA estan ubicats a:

– Ibi: Centre Social Carme Garrigós. De dilluns a divendres de 9.00 ha 21.00 h.
– Castalla: Carrer Azorín, 16. Dimecres de 16.30 ha 19.30 h.
– Onil: Plaça Esportistes Olímpics. De dilluns a divendres (10.00 ha 13.00 hi 17.00 ha 20.00 h). Dissabtes, de 10.00 ha 13.00 h.

La manera més efectiva de canalitzar l’ajuda mitjançant aportacions econòmiques és a través d’organitzacions no governamentals que treballen a la zona de conflicte. A continuació, oferim un llistat d’organitzacions amb base a la Comunitat Valenciana i inscrites al Registre d’Agents de Cooperació Valenciana que estan actuant en aquest territori.

CREU ROJA, FARMAMUNDI, ACNUR, UNICEF, AYUDA EN ACCIÓN, CÁRITAS, CESAL, MÉDICOS DEL MUNDO, SAVE THE CHILDREN, VIDES, ACCIÓN CONTRA EL HAMBRE, ALIANZA POR LA SOLIDARIDAD, ENTRECULTURAS, FUNDACIÓNPROCLADE, OXFAM INTERMON, PSICÓLOGAS Y PSICÓLOGOS SIN FRONTERAS Y JUNTOS POR LA VIDA

ALLOTJAMENT

L’acollida al territori espanyol de persones refugiades d’Ucraïna (majoritàriament famílies compostes per dones amb fills i filles i persones grans) s’articularà a través del sistema d’acollida de protecció internacional regulat per l’administració pública. Les persones o entitats que disposen d’un allotjament disponible per a les famílies ucraïneses, poden posar-ho a disposició al següent enllaç: https://gvaoberta.gva.es/es/ucrania

ACOLLIMENT DE XIQUETS, XIQUETES I ADOLESCENTS

L’acolliment de xiquets, xiquetes i adolescents sense referent familiar únicament es podrà fer a través de les vies legals del sistema de protecció de la Generalitat. No es preveu cap altra possibilitat que no siga aquesta, per garantir la seua protecció i seguretat i evitar així que puguen ser víctimes de màfies de trànsit de persones.
Podeu trobar més informació a la pàgina web de Conselleria https://inclusio.gva.es (acolliment familiar)

La col·laboració de la ciutadania, les associacions, les empreses i qualsevol entitat en iniciatives de trasllat i acolliment de persones refugiades és molt important, però ha d’estar degudament planificada i coordinada amb les entitats locals i ONG autoritzades.

Preguen encaridament a la població que, abans de participar en qualsevol acció d’aquest tipus, s’informe bé sobre l’organització o l’entitat que l’ha engegada i com s’ha organitzat tot el dispositiu per a la recepció i la distribució de les persones refugiades.

Per a qualsevol informació cal anar als serveis socials dels ajuntaments o a la pàgina web de la conselleria, que actualitza contínuament tota la informació disponible en cada moment (https://gvaoberta.gva.es/es/ucrania)

Finalment, volem agrair la col·laboració i la solidaritat de la ciutadania dels municipis de La Foia que tan generosa i desinteressadament s’està abocant a oferir la seua ajuda, tant a la població ucraïnesa que està arribant fugint de l’horror de la guerra