Home Alcoià Uns 430 estudiants de L’Alcoià-Comtat -100 menys que en 2021- afronten la...

Uns 430 estudiants de L’Alcoià-Comtat -100 menys que en 2021- afronten la PAU al Campus d’Alcoi de la UPV

0
SHARE

El principi del mes de juny és una data complicada per a tots aquells estudiants que acaben l’etapa de Secundària i volen accedir a una titulació universitària. És en aquestes dates quan tots ells s’enfronten a la prova que dirimirà si poden accedir a la formació que desitgen o no i on podran assolir-la. Rep molts noms, però a la Comunitat Valenciana és coneguda com Prova d’Accés a la Universitat o PAU. Entre aquest dimarts 6 i el dijous 8, els estudiants d’Alcoi, Cocentaina, Muro i Banyeres de Mariola s’examinen a les aules del Campus d’Alcoi de la UPV.

Aquest centre acull les proves per delegació de la Universitat d’Alacant (UA), matriu de l’antiga Selectivitat a la província. Ho fa en les seues principals aules, alliberades per a l’ocasió per a no interferir en un moment de capital importància per als joves que s’examinen. En total en són vora 450 a les comarques de l’Alcoià i El Comtat, ja que els pertanyents als centres de Secundària de la Foia de Castalla s’examinen a la UA. Uns dies en els que es nervis s’apoderen del Campus d’Alcoi de la UPV amb presència d’alguns dels que seran els seus futurs alumnes.

Menys alumnes en la PAU

La PAU és l’obstacle més important que han de superar els estudiants per a accedir a la formació superior que aporten les universitats. A la muntanya alacantina ja fa temps que es ve registrant una davallada en la xifra d’alumnes que concorren a les proves. En pocs anys, el nombre d’estudiants de Secundària que es presenten a aquesta prova ha passat dels 550 als poc més de 430 actuals. Una conseqüència directa de la baixa natalitat que es registra des de fa dècades i que podria posar en problemes algunes vessants formatives cara al futur.

Des de tvA desitgem molta sort a tots els estudiants de la muntanya alacantina que en aquestes jornades es juguen el seu futur universitari.