Home Destacats Vicent Marzà visita les obres del nou CEIP El Bracal

Vicent Marzà visita les obres del nou CEIP El Bracal

0
SHARE

El conseller Vicent Marzà ha visitat les obres del nou CEIP El Bracal que construeix la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a Muro de Alcoy amb una inversió de 5,3 milions d’euros. Marzà ha comprovat l’avanç de les obres juntament amb representants de la comunitat educativa del centre, el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia; el director territorial de la Conselleria a les comarques d’Alacant, David Vento, i l’alcalde de la localitat, Gabriel Tomás.

Marzà ha destacat durant la visita que “les obres d’aquest nou centre educatiu estan en el tram final de construcció, unes obres per les quals hem lluitat tant tots. Quan estiguen finalitzades els pròxims mesos, la comunitat educativa del centre podrà decidir el millor moment per a fer el trasllat de l’alumnat a aquestes instal·lacions dignes per a un poble que durant anys ha lluitat per l’escola pública i un centre educatiu més que merescut. Ha costat moltíssim desbloquejar la situació en què es trobava aquest centre, massa ho sabeu, però hem sigut persistents i hem donat solució. Quan vam assumir la gestió de la Conselleria teníem clar que El Bracal era prioritari perquè no sols no hi havia cap projecte per a construir-lo, sinó que tampoc s’havia invertit cap euro en el manteniment de les aules provisionals per part del govern autonòmic anterior”.

La nova escola, que s’ha construït sobre una parcel·la de quasi 18.000 m2, comptarà amb tres línies de Primària i un menjador per a 500 alumnes en dos torns i cuina pròpia. Tindrà, per tant 18 aules de Primària, 3 aules de suport de Primària per a fer desdoblaments i atenció a alumnat en grups xicotets, una aula de música, una altra d’informàtica i un taller, així com una sala polivalent, biblioteca i tres sales per a professorat.

El nou col·legi, que tindrà dues plantes amb ascensor, disposarà de tots els equipaments i despatxos que requereix un centre educatiu, així com de dues pistes poliesportives, hort escolar, zona enjardinada i zones de joc diferenciades per a Infantil i Primària.

El nou edifici estarà interconnectat mitjançant porxos amb l’actual aulari d’Infantil i el gimnàs de l’escola. A més disposarà de climatització i un sistema de renovació d’aire i serà un edifici sostenible amb una caldera de calefacció d’alta eficiència energètica, plaques solars per a garantir el subministrament d’aigua calenta al centre i il·luminació de tipus LED de baix consum en tots els seus espais.

Vora 41 milions d’inversió en infraestructures educatives a l’Alcoià i el Comtat

La inversió d’Educació de la Generalitat en infraestructures a les comarques del Comtat i l’Alcoià, segons ha relatat el conseller Marzà, “suma prop de 41 milions d’euros per tal de modernitzar 25 centres educatius, una inversió amb la qual no sols fem un salt en la qualitat educativa de 10 municipis, sinó que també estem generant més d’un miler de llocs de treball en el sector de la construcció d’ambdues comarques”.

Als 5,3 milions del nou CEIP Bracal de Muro cal afegir els més de 35,6 milions que destina el departament del conseller Marzà al pla Edificant en 10 ajuntaments d’ambdues comarques.

El pla Edificant a l’Alcoià inclou 18 actuacions a Alcoi, Banyeres de Mariola, Castalla, Ibi i Onil per a la millora de 17 centres educatius amb una inversió total de la Conselleria de 26,4 milions d’euros. Set d’aquestes actuacions ja han finalitzat, amb una inversió total de 2,7 m d’euros, i estan en aquest moment en marxa altres set per valor d’11,6 milions d’euros.

A la comarca del Comtat, Alfafara, l’Alqueria d’Asnar, Cocentaina i Muro estan tirant endavant millores mitjançant el pla Edificant per a la millora de 7 centres educatius amb una inversió d’Educació de la Generalitat superior als 9,2 milions d’euros. Tres d’aquestes actuacions, amb una inversió de prop d’un milió d’euros, ja estan acabades i a hores d’ara estan en marxa altres dues actuacions per valor de 6,2 milions d’euros.

Dins del pla Edificant la Conselleria està impulsant la construcció de nou de dos col·legis de l’Alcoià: el CEIP Alfonso Iniesta de Banyeres de Mariola, amb una inversió de 3,2 milions d’euros; i  la construcció de la segona escola de Castalla, obra a la qual Educació destinarà 4,5 milions d’euros.

Igualment, hi ha actuacions de reforma i ampliació de quatre escoles que suposen deixar-les com si foren noves com és el cas de les escoles d’Ibi Madre Felicidad Bernabeu, Poeta Pla y Beltrán i Teixereta, i Mare de Déu de la Salut d’Onil.

Al Comtat, pel que fa a centres totalment nous, s’enderroquen i construeixen de nou l’aulari del CRA l’Encantada a l’Alqueria d’Asnar i el CEIP San Juan Bosco de Cocentaina, amb una inversió d’1,6 i 6 milions d’euros respectivament per part de la Conselleria.