Inici Alcoi ‘Viu l’Estiu’ torna complint amb les mesures contra el coronavirus per a...

‘Viu l’Estiu’ torna complint amb les mesures contra el coronavirus per a animar Alcoi fins setembre

121
0
COMPARTIR

‘Viu l’Estiu’, el programa de propostes lúdiques per als mesos de juliol, agost i principis de setembre torna a la ciutat d’Alcoi ampliant les seues activitats i adaptant-se a la nova normalitat. Les activitats d’enguany estan obertes, és a dir, encara poden incorporar-se nous esdeveniments segons vagen passant les setmanes. Una àmplia agenda amb iniciatives tant esportives com culturals, socials, de gent major, educatives, de joventut i telemàtiques que es podrà consultar en temps real en www.ticketalcoi.com. L’altra novetat serà que, en el lloc de l’esdeveniment, es podrà consultar a través d’un codi QR tant el programa de l’activitat com les mesures d’aforament.

El mes de juliol comença amb un renovat ‘Viu l’Estiu’ que presenta activitats programades des de diferents regidories i entitats en benefici de la ciutadania independentment de la seua edat i necessitats lúdiques: lectura, cinema, teatre, balls, contacontes, vermut i dolçaina, esports, ioga, exposicions, pintura, jazz, música de banda i, fins i tot, activitats on-line per als que estan a casa.

El Regidor de Cultura alcoià, Raül Llopis, explica que “els alcoians i les alcoianes podran gaudir aquests mesos de juliol i agost, d’unes activitats d’estiu molt àmplies en espais urbans però també en el nostre meravellós entorn, pensades per a diferents edats i també per a gaudir en família. Un calendari que anirà actualitzant-se a les circumstàncies de la nova normalitat i a les aportacions de les regidories i entitats que han participat,  i que es pot consultar en temps real en www.ticketalcoi.com. A més a més, cada una de les activitats tindrà les seues pròpies recomanacions referents a l’aforament, amb inscripció prèvia en cas de ser necessària,i les mesures sanitàries adaptant-se a l’espai d’aquesta activitat”.

Llopis afegeix: “En un estiu atípic, on molts ciutadans no tindran les vacances habituals, hem volgut fer un ‘Viu l’Estiu’ per a totes i tots, amb activitats gratuïtes adaptades a la nova realitat però sense deixar de banda el més important, passar-ho bé, gaudir, fer activitats saludables i consumir cultura,”.

La primera de les activitats serà la setmana dels experiments a la Biblioteca de Tirisiti a principis de juliol, dedicada als més menuts i menudes de la ciutat per seguir amb una eixida nocturna a la Cova Juliana, cinema i una audició en l’IVAM CADA Alcoi i ‘Cuina de Sabors’. Com sempre, les activitats apostaran per la cultura, amb música, teatre i cinema, destacant també altres propostes com Ociesport, RuralFilmFest, un itinerari teatralitzat a la font del Quinzet, una jornada d’escalada i orientació, ioga, teatre amb temàtica d’igualtat, contes i música de tota mena; de banda, dolçaina, electrònica o de jazz. I també cinema que inclourà, per primera vegada, cintes clàssiques i que també projectarà pel·lícules d’animació vinculades al festival ‘AnimaAlcoi’.

Des de la Regidoria de Cultura, coordinadora del programa, es destaca que s’ha intentat adaptar el programa al màxim a la nova normalitat, amb moltes activitats a l’aire lliure però sempre amb les mesures i l’aforament adaptats als diferents espais que tenen característiques molt variades. També s’apel·la a la responsabilitat de les alcoianes i alcoians per a gaudir de ‘Viu l’Estiu’ complint amb les mesures sanitàries personals de distanciament i mascareta per tindre un estiu divertit i sense incidències.