Home Alcoià Dos nous contagis a Muro, un menys a Ibi i un possible...

Dos nous contagis a Muro, un menys a Ibi i un possible ingrés hospitalari per Covid19 a la muntanya

3060
0
SHARE

L’evolució de la pandèmia de coronavirus a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla continua sent estable. Així ho indiquen les dades de seguiment que publica la Conselleria de Sanitat Universal, i que estableixen que la muntanya alacantina registra una baixa incidència del virus des de fa mes i mig aproximadament. Els moviments en les dades són mínims, tot i que a 13 comunitats autònomes espanyoles han aparegut durant les darreres jornades vora uns 50 nous brots de coronavirus.

Tot i no moure’s massa, els indicadors d’aquesta setmana a l’interior alacantí són més negatius que positius. I es que han aparegut dos nous casos positius a la vila de Muro per a encetar aquesta setmana, que deixen la xifra total de persones contagiades a la població en 10 infectats. En el costat contrari està Ibi, que a finals de la setmana passada augmentava en un nou contagi les xifres de la pandèmia, pero que aquesta setmana té un positiu menys. En total són 58 les persones infectades pel Covid19 a la vila joguetera.

La resta de poblacions de l’interior alacantí no han vist modificades les dades de seguiment en la darrera setmana. Així les coses, la xifra total de persones contagiades des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 397. L’indicador més tràgic, el de les víctimes mortals, continua estabilitzat en les 116 persones, la majoria de les quals han perdut la vida a les dos residències geriàtriques amb brots detactats des de l’inici de l’episodi de contagis a Alcoi i Onil.

Possible primer ingrés hospitalari per coronavirus en mes i mig

D’altra banda, les instal·lacions de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi podrien comptar de npu amb una persona ingressada a conseqüència del virus. Els símptomes que presenta no són del tot els habituals per a la patologia, a pesar de que la primera prova PCR que se li ha realitzat ha donat positiu. No obstant, els metges estan a l’espera d’una segona prova que s’ha de dur a terme a Alacant per a confirmar el diagnòstic. Per ara, eixe positiu i el consegüent ingrés derivat de la malaltia estan en l’aire, segons fonts hospitarlàries.