Home Alcoi Vora 5.000 alcoians visiten el cementeri per Tots Sants després de demanar...

Vora 5.000 alcoians visiten el cementeri per Tots Sants després de demanar cita prèvia

297
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi ha implantat durant la festivitat de Tots Sant, per primera vegada, un sistema de cita prèvia per a controlar l’aforament, així com totes les mesures sanitàries necessàries enfront de la Covid19 en el Cementeri Sant Antoni Abat. El sistema ha funcionat correctament i, en total, 4926 persones han passat pel cementeri entre el 26 d’octubre a l’1 de novembre de 2020. Els dies de major afluència han sigut el 30 d’octubre amb 1.048 persones i el 31 d’octubre amb 1.181 visitants. En tots els torns i dies hi ha hagut major oferta de cites que demanda.

El sistema permetia quatre torns diaris, a les 8.00, 10.30, 13.00 i 15.30 hores, i en tots els horaris i dies han sobrat cites lliures. A través de la plataforma de cita prèvia, s’han realitzat un total de 2.471 cites, sent els dies de major demanda, el dijous 29 i el dissabte 31 d’octubre. A banda de la cita prèvia directa des de l’aplicació municipal, els alcoians i alcoianes també podien demanar la cita a través de les seues floristeries habituals. En aquest cas, tant el dia 30 com el 31 d’octubre han sigut les jornades amb més demanda.

Sobre els visitants, en total han accedit durant els 7 dies, un total de 4.926 persones, d’elles, 2.010 a través de la cita prèvia de les floristeries i la resta, directament amb la sol·licitud a l’Ajuntament, complint amb l’objectiu municipal d’escalonar la visita i assegurar la salut de visitants i treballadors en aquests dies tan assenyalats.

El bon resultat del sistema ha permés, d’una banda, que els ciutadans pogueren complir amb la visita anual al cementeri  i, d’altra, que es compliren totes les mesures necessàries per a evitar aglomeracions.

La regidora de Participació Ciutadana, Teresa Sanjuán, ha destacat que “el resultat de la cita prèvia al cementeri ha sigut positiu i creiem que aquesta primera experiència ens pot servir d’exemple per a altres ocasions i esdeveniments. El programa ha funcionat correctament i ha permés d’una manera senzilla, reservar hora i dia als ciutadans que volien pujar al cementeri durant la setmana de la festivitat de Tots Sants. Des de l’Ajuntament volem agrair especialment, a les alcoianes i alcoians el seu comportament que ha sigut exemplar, així com el bon fer de les floristeries i el suport tant de Protecció Civil com de la Policia Local”.