Inici Cocentaina Vora 600 efectius mantindran Cocentaina segura durant la 673 edició de la...

Vora 600 efectius mantindran Cocentaina segura durant la 673 edició de la Fira de Tots Sants

570
0
COMPARTIR

Cocentaina s’apropa a la celebració de la Fira de Tots Sants preparant el dispositiu que mantindrà la seguretat durant l’esdeveniment. Seran uns 600 efectius els que controlaran el normal desenvolupament de les activitats previstes a un certamen que serà visitat per mig milió de persones i arrossega més de 40 milions d’euros en volum de negoci. Les dades parlen d’una reducció dels incidents relacionats amb la seguretat durant els darrers anys a la Fira.

Resten poc més de 3 setmanes per a que Cocentaina entre de ple en les jornades en les que la vila comtal es converteix en punt d’atenció per a les comarques de l’interior alacantí i bona part de la resta del País Valencià. Serà a partir del proper 1 de novembre quant es done el tret d’eixida a la 673 edició de la Fira de Tots Sants, l’esdeveniment comercial més important de tota la regió. Durant 3 jornades, la capital del Comtat, amb uns 11.000 habitants, espera rebre entre 400.000 i 500.000 visitants, que menejaran un volum de negoci superior als 40 milions d’euros.

Davant les colossals xifres que baralla any rere any el certamen, la seguretat és un dels factors que més importa a l’organització. Més encara quan, des de la passada edició, la Fira de Tots Sants compta amb la declaració de Bé d’Interès Cultural i la de Festa d’Interès Turístic Internacional. Per això, tots els cossos de seguretat i emergències han establert el dispositiu que vetlarà pel correcte desenvolupament de la fira. Seran prop de 600 efectius els que es desplegaran pels carrers contestans i els accessos a la localitat per a impedir qualsevol fet fora d’allò normal.

El dispositiu de seguretat per a un esdeveniment com la Fira de Tots Sants de Cocentaina requereix molt més personal del que disposa la vila comtal. A banda de la Policia Local i dels agents de la Guàrdia Civil al quarter de la localitat, arribaran altres agents de les localitats properes, a banda d’un reforç d’uns 100 efectius de la Benemèrita. A ells cal sumar la policia autonòmica i nacional, que vigilaran de prop el tema estrangeria, a més dels bombers, Protecció Civil o Creu Roja.

Tot amb un ull posat en el disseminat contestà, on es treballa per a impedir robatoris mentre l’atenció està posada en la Fira. Les dades indiquen que aquesta vigilància funciona, i de fet la xifra d’incidències durant la Fira ve davallant-se durant les darreres edicions.