Home Cultura Xelo Cascant, Regidora de Benestar Social de Muro, ha participat en una...

Xelo Cascant, Regidora de Benestar Social de Muro, ha participat en una trobada per a fomentar un lideratge equitatiu en la vida política i social

0
SHARE
Participants de la trobada 'Les Elegides'.
Participants de la trobada 'Les Elegides'.

Xelo Cascant, Regidora de benestar social, educació i cultura de l’Ajuntament de Muro, ha format part d’una delegació de dones edils de municipis de la Comunitat Valenciana membres del Fons Valencià per la Solidaritat que ha participat a Mallorca a la trobada “Les Elegides”. Aquest encontre internacional entre dones electes d’Europa i de països del sud té com a finalitat visibilitzar i enfortir la participació de les dones en la presa de decisions i crear xarxes de col·laboració i intercanvi de coneixements i experiències, fomentant així un lideratge equitatiu en la vida política i pública.

Durant la trobada, es va evidenciar la problemàtica global que existeix amb les dones en el seu accés a llocs de responsabilitats polítiques i socials amb una clara transversalitat de desigualtats i d’existència de barreres. A més, és va compartir la necessitat de que les dones joves tinguen en els seus entorns dones líders que els servisquen de referents per a fer passos endavant en l’àmbit polític i social. També es va valorar el paper de la cooperació internacional municipalista i descentralitzada com a eina potencial en la democratització equitativa d’entitats locals d’arreu del món.

A banda de Xelo, en aquesta trobada també han participat Isabel López, alcaldessa de Xixona, Rosa Martínez, Regidora de Cooperació de l’Ajuntament de l’Alcúdia i vocal de la Junta Executiva del Fons, Mariola Galiana, Regidora de Cooperació de l’Ajuntament d’Elx i vocal de la Junta Executiva del Fons, Rosana Caselles, Regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Teulada, Eva Zamora, Alcaldessa d’Alcàsser i Cristina Sancho, Tècnica del Fons Valencià per la Solidaritat.