Home Alcoi Ximo Puig presentarà el proper dilluns noves mesures covid per a les...

Ximo Puig presentarà el proper dilluns noves mesures covid per a les festes

768
0
SHARE

El president de la Generalitat Valenciana ha mantingut una reunió de treball amb representants de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal

Ximo Puig, ha anunciat que dilluns que ve es presentarà una actualització del protocol de festes per a adaptar-lo a la situació epidemiològica actual i a la normativa vigent.

Així ho ha indicat el president després de mantindre una reunió de treball en el Palau de la Generalitat amb la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, la directora general de Salut Pública, Ofelia Gimeno, i la subdirectora general d’Epidemiologia, Herme Vanaclocha.

El president ha subratllat que la trobada, en el qual s’ha analitzat la situació actual de la crisi sanitària, ha permés constatar que “la pandèmia accelera el seu descens”, amb una reducció d’hospitalitzacions i d’ocupació en UCI, “però encara és letal”.

Partint d’això, Ximo Puig ha subratllat que, a través de les recomanacions generals en les quals treballa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, es busca oferir un “marc comú” per a tots els ajuntaments que tinguen festes.

Cal tindre en compte que al mes d’abril comencen les festes majors de moros i cristians de molts dels pobles de l’Alcoià i El Comtat, com són a l’Abril Alcoi, Banyeres de Mariola, Cocentaina (Mareta) i Onil, i al maig a Ibi (aVís) i Muro d’Alcoi. Estos municipis encara no han presentat el format de celebració, però pel moment si que es preveu que les porten a terme amb quasi total normalitat, respectant les mesures vigents.