Home Alcoi Ximo Puig visita Alcoi per a per a parlar de projectes futurs...

Ximo Puig visita Alcoi per a per a parlar de projectes futurs a la ciutat amb l’alcalde

0
SHARE

Ximo Puig, President de la Generalitat, es va reunir ahir amb Toni Francest, Alcalde d’Alcoi per a parlar dels projectes e inversions de futur que la Generalitat Valenciana esta executant a la ciutat.

Alcoi és una ciutat estratègica per a la Comunitat Valenciana, la transformació econòmica i social és fonamental perquè el projecte d’Alcoi siga un projecte de futur per al Sistema de ‘Ciutats Mitjanes’, basat en fugir del centralisme i intentar que tot el territori tinga la suficient potencia

Entre els projectes que la Generalitat Valenciana està efectuant a la localitat trobem: El Pla Director de l’Hospital i ampliació del Centre de Salut La Bassa, el Pla Edificant, la creació del Parc Tecnològic de Rodes, seu del Districte Digital i el Centre de Desenvolupament Turistic d’ interior amb ubicació a Alcoi.

Segons el president, Alcoi es troba a un moment de renaixement, transformat-se i evolucionant adequadament després d’una època en la qual no se li ha fet massa cas, per això la innovació i les inversions al teixit econòmic i reindustrialització d’Alcoi és important.

Un nou conservatori de música per a Alcoi

D’una altra banda la reunió també va servir per a anunciar que la Generalitat Valenciana aprovarà hui al consell una Ampliació del Pla Edificant en un augment de 700 milions d’euros. Un dels projectes que estarà inclòs en aquesta ampliació serà un nou conservatori de música per a Alcoi, que segons Piug, és un centre fonamental per a l’educació musical.

L’actual conservatori és troba a un antic edifici modernista amb problemes d’accessibilitat al carrer Joan Cantó que requereix d’un edifici nou. S’ha plantejat a la Generalitat Valenciana un nou edifici a l’Antiga Maquinària Ceres a La Beniata. Amb tots els requisits per a poder acollir al conservatori de música. Una valoració inicial estima que aquest requerirà d’una inversió que rondarà els sis milions d’euros