Home Alcoià Xixona organitza un certamen de gelat de torró per promocionar el 7...

Xixona organitza un certamen de gelat de torró per promocionar el 7 de novembre com a Dia Mundial del Torró

261
0
SHARE

La localitat de Xixona és coneguda com ‘el lloc més dolç del món’ gràcies a la seua història lligada a la producció de torró. Aquest producte és una de les estreles cada vegada que s’apropa Nadal, encara que la seua producció ha anata adaptant-se per a desestacionalitzar el seu consum. Així, l’ús del torró s’ha barrejat amb altre dels productes típics de la població, com són els gelats

Prova d’aquesta diversitat és el concurs de gelats de torró celebrat el passat dissabte 5 de novembre dins del marc de celebracions pel Dia Mundial del Torró, que pretén instaurar-se el 7 de novembre. En el datat concurs es pretenia trobar el millor gelat artesà elaborat amb torró de Xixona i van participar artesans arreu de tot el país.

A part de per promocionar un producte tan distintiu com el torró, aquest certamen va servir que a què els Mestres gelaters realitzaren una jornada de convivència on compartir idees sobre el seu mètode d’elaboració. Segons el jutjat d’aquest concurs, va ser molt difícil escollir un guanyador perquè tots els gelats tenien una gran qualitat, cosa que significava que tots els participants sortien guanyadors de tindre un excel·lent gelat artesà.