Home Castalla Xorret de Catí serà el node de dinamització del turisme interior alacantí...

Xorret de Catí serà el node de dinamització del turisme interior alacantí amb 5,5 M€ d’inversió

0
SHARE

Les localitats de l’interior de la província d’Alacant porten anys apostant per la creació d’un nou sector econòmic: el turisme. Una línia d’acció que s’ha vist reforçada amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant per un turisme d’interior capaç d’atraure també als visitants de la costa. L’ens provincial gestiona, a més, fins a 6 localitzacions d’interior que barregen medi ambient i turisme. La darrera proposta és fer d’elles un potent atractiu que cree una xarxa de destinacions atractives per als visitants, i que estarà capitanejada pel Xorret de Catí, a Castalla.

El paratge castellut porta anys abandonat després que deixara d’utilitzar-se l’hotel que hi havia en ell. Per això, el resin presentat Pla Director del Xorret de Catí inclou actuacions que ascendeixen a 5,5M€ a invertir en període 2022/2025. El projecte aspira a ser un referent del turisme d’interior a tota la província i comptarà, salvo sorpresa, amb finançament de la Generalitat a compte dels fons de recuperació europeus Next Generation. No obstant, la inversió total podria ser major a mig termini, cosa a la que està disposada la Diputació d’Alacant.

Múltiples atractius

El Pla Director del Xorret de Catí preveu crear una zona amb circuit de BMX i altre accessible, un punt de restauració, una zona d’esports de risc, altra per a autocaravanes i allotjaments rurals. Tot seguint paràmetres com la sostenibilitat i la digitalització per a desestacionalitzar el turisme a l’interior alacantí. No obstant, no serà l’única àrea de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que es veurà beneficiada per aquest pla. La idea és crear una xarxa que abasta també poblacions com Onil, a través del seu paratge de la Casa Tàpena.

Amb el nou Pla Director del Xorret de Catí s’enceta una nova etapa en la relació entre els dos principals recursos turístics de la província: sol i platja a la costa i patrimoni i natura a l’interior.