Inici Alcoi Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb...

Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits

289
0
COMPARTIR

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

La pràctica esportiva és una de les senyes d’identitat a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on milers de persones utilitzen les instal·lacions que existeixen a cadascuna d’elles per a fer esport. L’existència de centenars de clubs en les distintes modalitats garanteix l’organització d’esdeveniments d’aquest tipus, en les que participen grans quantitats d’esportistes. Aquest fet atrau no sols als competidors, sinó també a les seues famílies, convertint aquests campionats en un dinamitzador, tant esportiu com econòmic, per a qualsevol localitat.

Precisament organitzar aquest tipus d’esdeveniments s’ha convertit en una de les especialitats d’Alcoi, que fa d’ells una de les seues apostes d’oci. Tant és així que, per tercer any consecutiu, la ciutat dels ponts acull el Campionat d’Espanya de Karate el proper dissabte 16. L’esdeveniment congregarà a vora un miler d’inscrits en les diferents categories en que es divideix, provinents de diferents punts de tota la geografia espanyola. A banda d’això, molts vindran acompanyats de les seues famílies, pel que suposarà una injecció de turisme per a la ciutat.

Alguns dels principals noms d’aquest art marcial estaran presents a Alcoi durant un campionat que es dividirà en dos especialitats: d’una banda les kates, més tècniques i especialitzades; i d’altra el kumite, combats entre els contendents. Vora 60 alcoians participen en un torneig que comptarà amb el campió continental i una delegació vinguda des de Suïssa. Traslladar els valors de respecte i honor d’aquest esport als més menuts és una de les finalitats d’aquest campionat, al que es podrà accedir aportant un quilo d’aliments no peribles que aniran destinats a ens solidaris.

La realització del campionat requereix d’un gran esforç per part del Dojo Budo Alcoi, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament alcoià.