Inici Destacats Ibi activa el Pla de Mobilitat Sostenible amb el que millorar la...

Ibi activa el Pla de Mobilitat Sostenible amb el que millorar la qualitat de vida dels seus veïns

248
0
COMPARTIR

Ibi ha encetat el procés per a activar el seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que busca fer una ciutat més amable al vianant i amb menys vehicles pels seus carrers. Un fet que contribuiria a millorar la qualitat de l’aire i descongestionar de trànsit els carrers d’una població que ja ha encarregat el diagnòstic de la situació actual. L’Ajuntament espera aplicar les mesures del pla en un màxim de 10 anys.

Cada vegada són més els informes que confirmen els efectes de l’acció humana en el clima i l’estat del planeta. També són cada vegada més les senyals d’alarma que el propi dia a dia mostra al voltant de les modificacions en els patrons meteorològics derivats del canvi climàtic. No es tracta de teories, sinó d’evidències que revelen que, o s’actua de forma imminent, o el futur pinta més que negre per a les properes generacions. Reduir la contaminació a tots els nivells és ja una necessitat imperant per a conservar l’única llar que té l’espècia humana: el Planeta Terra.

Amb la confirmació dels efectes de l’acció humana sobre el clima, cada vegada més administracions treballen per a garantir la sostenibilitat en els seus respectius àmbit d’acció. Un exemple es dona a Ibi, on l’Ajuntament acaba de contractar a una empresa especialitzada en planificació del transport per a elaborar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la localitat. Amb ell, la vila joguetera pretén evolucionar cap a un nucli urbà que fomente el trànsit de vianants i elimine trànsit rodat, reduint així la contaminació i, per tant, augmentant la qualitat de vida dels veïns.

L’ús indiscriminat del cotxe provoca múltiples efectes negatius: soroll, col·lapse del trànsit, pèrdua de qualitat de l’aire… Amb l’establiment del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible es pretén aturar aquests efectes i fer d’Ibi una població més amable a les persones. El pla es durà a terme en 3 fases: una d’avaluació de la situació actual; una segon d’aplicació de mesures concretes per a afavorir la mobilitat sostenible; i una tercera de control de l’efectivitat de les accions proposades. Per a elaborar l’informe inicial, el Consistori ha rebut una ajuda de vora 29.500 euros provinents de la Generalitat per a engegar la primera fase del pla, que deuria estar finalitzada en un termini de 5 mesos. El termini d’aplicació total del pla és de, com a màxim, 10 anys.

Ibi ja ha pres altres mesures de caire sostenible, com la compra de vehicles híbrids per a la Policia Local, o la instal·lació de plaques solars en edificis municipals.