Home Alcoi L’associació Tren Alcoi-Gandia presenta les novetats de la temporada per al parc...

L’associació Tren Alcoi-Gandia presenta les novetats de la temporada per al parc temàtic i diverses jornades per als aficionats

711
0
SHARE
Replica del Tren dels Anglesos al parc temàtic de Almoines.
Replica del Tren dels Anglesos al parc temàtic de Almoines.

L’associació Tren Alcoi-Gandia inaugura una nova temporada amb una gran varietat d’activitats tematitzades al vell tren dels anglesos que unia les comarques centrals mitjançant via ferroviària des de la capital de l’alcoià fins al port de la ciutat de Gandia. Després d’una parada a l’estiu tornaran a obrir el parc temàtic, el museu ferroviari, exposicions de mòduls i trobades.

Aquest diumenge el tren tornarà a circular pel parc temàtic d’11:00 a 13:15. Aquest any tornara la locomotora de vapor de cinc polzades anomenada “Almoines” que funciona exactament com la que circulava de veritat fa anys. Amb l’obertura del parc els visitants podran entrar de forma gratuïta al museu ferroviari dedicat a aquesta línia, que conté amaga objectes, documentació i la memòria del tren.

D’una altra banda, dins de la casa de la cultura de Vilallonga tindrà lloc una exposició de mòduls ferroviaris a escala H0 cada quinze dies. Cada mòdul representa una estació o lloc en la realitat i junts forment un circuit de grans dimensions. Allí es pot visitar els mòduls ja acabats de la vella línia Alcoi-Gandia són les estacions de Gandia i el pont de ferro de Muro.

Trobades i jornades per als amants ferroviaris

A més, aquest any l’associació torna a participar en l’encontre de mòduls més important d’Espanya, un reconeixement a la tasca que portem per portar la història del tren Alcoi-Gandia a distintes parts de la geografia, celebrat a Madrid de l’11 al 13 de novembre on l’associació farà la presentació del nou mòdul que de l’estació de Vilallonga. Almoines acollirà el segon encontre del 2 al 4 de desembre on es concentraran mòduls dels millors artesans.

Per últim, el cap de setmana del 25 de març de 2023 tindrà lloc una jornada molt especial de germanor amb altres associacions que portaran les novetats de trens tripulats al circuit del parc del trenet d’Almoines i l’1 de maig tornarà l’encontre de germanor del tren dels anglesos a la via verda del Serpis acompanyats de danses i música vingudes de L’Orxa i Vilallonga.